PantalLoo - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

PantalLoo

Regisztrált:
2010. 07. 17. 0:51
Utolsó belépés:
2016. 07. 19. 9:26

2016. 07. 19. 10:39

Ne adjuk el ennyire olcsón magunkat. A csibecsőrős Fürdőszálló kinézete egyszerűen BORZALMAS!!! 

2016. 07. 19. 10:26

MOTTO:

PÖTTYÖKET A PÖTTYÖS TÉRRE!!!

Az Aradi Vértanúk teréről M. T. idejében átköltöztették  az Aradi Vértanúk „emlékművet” a Pöttyös térre(melynek helyén homokozót alakítottak ki),  amelyet most pöttytelenítenek . A pöttyök most az Aradi Vértanúk terére kerülnek? Akkor itt az újabb névváltoztatás? Az Aradi Vértanúk teréből hamarosan Pöttyös tér, a Pöttyös térből pedig Aradi Vértanúk tere lesz? 

U.i.: Ha egy teret úgy alakítanak ki, hogy az elnevezése összhangban van térburkolattal, akkor a térburkolatot is az eredetivel megegyezően kellene kialakítani. Hogy nézne ki, ha mondjuk szerette városunk főterén a vörös gránit burkolatot úgy javítanák ki, hogy a kivett járólapok helyét betonnal öntenék ki. Miért van a műszaki osztály, hogy ilyesmire nem figyelnek. Azért, mert nem kifejezetten túristák által látogatott helyről van szó, attól még lehetne az ott lakók komfortérzetére is gondolni.

Másrészt, ha parkolót kívánnak létrehozni a Pöttyös téren, akkor a törékeny betonlapok helyett, sokkal nagyobb teherbírású térburkolatot kéne alkalmazni. A mostaniakban lerakottak inkább járólapok, azaz a gyalogos forgalom igénybevételének felelnek meg.

Mivel erre a térre helyezték át az 1848-as mártírok emlékművét, sokkal kevésbé lenne itt értelme az autóparkolónak, mert az ünnepségek alkalmával a résztvevőknek nem lehetne normálisan megközelíteni a helyszínt. 

Egyébként, ha a Prímás szigettől eltekintünk, ZÖLD terekkel nagyon híján van Esztergom belvárosa, ahol igen sok idős nyugdíjas él, és nem biztos, hogy a  Kis Duna partra,  a Prímásszigetre, vagy a város környéki erdőkbe mennének sétálni, kirándulni felüdülésképpen, akiknek annyi is bőven elég, hogy a boltba eljussanak... Nem hinném, hogy a forgalmas utak mellé kihelyezett pad a legjobb megoldás(pl. az OTP előtt), bár elismerem, hogy arra is szükség van. 

Szerintem hasznosabb lenne e teret felüdülést nyújtó mini oázisként használni, egyszerű szökőkúttal, padokkal ellátni, több fa beültetésével parkosítani.  Jó gazda módjára ugyanúgy mint a Széchenyi teret, karbantartani és őrizni. 

 

2016. 07. 19. 0:30

A Fürdő Szálló verébcsőrős toldaléka a legborzasztóbb. Ennél fantáziadúsabb is lehetett volna a tervezője....

2016. 07. 14. 15:36

Szt.Tamás u.: Egyszer egy bankos papírt felvittem a tulajnak, a legnagyobb kánikulában. Mivel nem volt otthon, vissza is hoztam és letettem a levelet oda, ahol találtam. Kötve hiszem, hogy akinek szánták megtalálta. A napokban is láttam egy bankos levelet. Milyen kellemetlen lehetne az illetőnek, ha valamilyen tartozás kifizetésének határidejéről kapna tájékoztatást, és nem kapná meg. Valamikor híres volt a magyar posta arról , hogy a leg lehetetlenebb módon megcímzett levelet is postázni tudták, akár az ország leg eldugottabb helyére. Itt pedig konkrét címről volt szó. Szerintem a postásnak tisztában kéne lenni azzal, hogy a postai küldeményeket hova kell vinni, amik nem reklámszórólapok, vagy pletykalapok. Nem tudom hogyan alkuszik meg a lelkiismeretével az illető Hölgy, vagy Úr, hogy olyan helyre teszi le a levelet, ahol a postaláda feliratokból egyértelműen kiderül, hogy ott ilyen nevű lakos nem lakik. A postásnak ez esetben minimum vissza kellene vinni a levelet a postára azzal, hogy a címzett ismeretlen. Vagy kikérni a kollégáinak a véleményét. Gyanítom, hogy erre a megoldásra azért nem került sor, mert akkor ismét vissza kellett volna vinni és ez  számára már a nagyon kényelmetlen lenne. Hogyha pedig valaki új a munkahelyén, és valamit nem tud annak inkább kérdezni kellene, akár napjában tízszer is, mint valamit elrontani, vagy a munkát elsumákolni (nekem legalább is ezt tanították amikor kezdő munkavállaló voltam).

2016. 07. 10. 14:33

És a (Vak) Bottyán János generális szobra mikor kerül vissza a "Bottyán ház elé?Vigyor

üdvözlettel K.y.