mina - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

mina

Regisztrált:
2009. 08. 29. 17:39
Utolsó belépés:
2018. 04. 10. 8:04

2015. 12. 14. 0:32

         A Waldorf kezdeményezés a volt Arany iskola épületre, valójában annak cáfolata, hogy az alkalmatlan lett volna iskolai célokra. Vagyis, hogy az Arany sulinak sebtiben mennie kellett, másodszor is kitaszítva az István gimit, hogy annak végzete beteljesülhessen. Az általad tényszerűen leírtakban meg nincs mit kifogásolni, az nem arról szól amit én számon kérek. 

         A közpénzek költése kell, hogy ésszerű, szakszerű és tisztességes rendszerben történjen. A jelenlegi rendszer egyáltalán nem ilyen. Nekem ez nem tetszik. Egy négy évre megbízott közhatalmat meg nagy mértékben korlátozni kellene mandátumán túli időszakra átnyúló szerződéseket kötni. Esztergom ciklusok óta ilyen hosszútávú szerződések következményeitől szenved. Megvannak a jogi lehetőségek rövid felmondási idejű szerződésekben is például ráköltött pénzek visszafizetésére, biztosítékokra.

         A közhatalom pénzügyeiben, köz és civil alapítványokban, alapítványi iskolákban meg igenis nagyon komoly visszaélések történtek és folynak jelenleg is. Hosszasan lehetne sorolni, pedig csak a legszemérmetlenebbek buknak le, azok is komolyabb következények nélkül. A társadalom ezért rendkívül gyanakvó, tűrőképessége határán kiszámíthatatlan, akár egy félreértésnak is óriási a kockázata.

2015. 12. 13. 4:19

Ha nem fideszes polgi lenne, nem vagyok biztos, hogy apu és a fideszes többség ilyen mintaszerűen viselkedne. Na meg emlékszem amikor apu azt mondta a Tomiról: Már akkor felfigyeltem rá, hogy milyen tehetséges. Változnak az idők, változnak a nyalni valók.

2015. 12. 13. 3:44

Mert a városok vezetői látják azt, hogy a lakosság érdekeit kell képviselni.

         Erről megint az Esztergomi Szent István Gimnázium gyalázata jut eszembe. Az Aranynak is, azelőtt  meg az Erzsébetnek kellett átadnia a helyét, porig alázták, megszüntették, nem volt épület számára Esztergomban, a "lakosság érdekei képviseletében".  Az Arany épülete meg ezek szerint üresen állt, lerobbant, mint korábban a Hell, azt megelőzően meg az István gimi épülete, a "lakosság érdekei képviseletében". Ezért az iskolarombolás a "lakosság érdekei képviseletében" blabla rendesen ráégett az esztergomi fideszes városvezetésre, az ember gyomra fordul fel tőle.

        Egyáltalán miért jut sokkal több közpénz a nem állami fenntartású oktatási intézményekre? Ég és föld a különbség például a volt omladozó István épület, és a szintén közpénzekből épült jelenlegi nem állami között, miért? Milyen alapon fordulnak közpénzekért, ingyenességért magán intézmények egy forráshiányos államhoz, hátrányos helyzetbe tolva az állami fenntartásúakat? Völner az Istvánnal kapcsolatban azt mondta: A demográfiai helyzet szükségszerűen leépítésekkel, összevonásokkal járt, ő csak a módszerrel nem értett egyet. Akkor miért kell újabb iskolákat finanszírozni az államnak?

2015. 12. 11. 0:56

Továbbra is elfogadhatatlannak tartom magánvállalkozást közpénzből finanszírozni. Esztergomba érkező közpénzeknek esztergomi közintézményekben a helye. Ha a magánklinika, magánbiztosítás jó üzlet, akkor finanszírozzák magánerőből. A reálértéket termelőktől, közfeladatokra elvont pénzt átpakolni magánzsebekbe, államosított lopás, markecolás és orgazdaság. Ne akarjuk visszarendezni a pártállam elvonó-újraelosztó rendszerét, nem volt egy sikersztori.

2015. 12. 10. 1:36

       Ezek szerint több biztosítós, növekvő magán piaci részesedésű egészségbiztosítási rendszerünk van (amely elképzelést Molnár Lajos eü. miniszter idején a Fidesz élesen támadott), a cikk szerint meg hízik. Ha jól értem erre épülne az esztergomi, közpénzekből épülő magánklinika-hotel sikere.

 

      Nos, közvetlen tapasztalatom van több magánklinikával is, amelyek a rendszeres kötelező munkavállalói egészségügyi alkalmassági vizsgálatokra, menedzser szűrésekre, egészségügyi vizsgálatokra, külföldiek, vezetők és családtagjaik vizsgálataira cuppantak rá. Tapasztalataim szerint, jellemzően állami kórházak orvosai, személyzete végzi a vizsgálatokat, valóban időpont egyeztetéssel (ahogy ma már az állami egészségügyben is), rendkívül kedves személyzettel, gyönyörű nőkkel, stb., emiatt szeretik a cégek. Komolyabb vizsgálatra (CT, MRI,..stb.), komolyabb beavatkozásra, műtét elvégzésére viszont az illető orvos kórházába kellett időpontot egyeztetni. Ettől kezdve lesz igazán gusztusos a történet. Engem például rutin vizsgálatokra is átküldtek ismert budapesti állami kórházakba, TB kártyával bejelentkeztem, az eredmény vissza ment nekik, ezután az egészről kiállítottak egy vaskos számlát a cégem részére. Egyik beosztottamat egy köhögéses megfázás miatt, miután már meggyógyult, a magánklinika hónapokig visszarendelte kontrollra. Miután munkaidőben állandóan eltűnt, már millió felett járt a céges számla, véget vetettünk ennek az egészségügyi pénzlenyúlásnak. Akár be is linkelhetném ide ezt a jó nevű intézményt. Tényleg jó nevű, a háziorvosomnak leadtam a leleteket, majd megkérdezte, hogy kerültem XY országos hírű sebészhez vizsgálatra, hát így. Mikor egészségügyben dolgozó ismerősömtől hallottam, hogy nagy mennyiségben tűnnek el a kórházból egészségügyi segédanyagok, fogyóeszközök, már egyáltalán nem csodálkoztam. Azon sem, hogy jobb érzésű egészségügyiseknek ebből lett elegük, külföldre mentek.

 

Hangsúlyoznám nem a leírt magánintézmények szolgáltatási színvonalával voltak problémáim, hanem a hogyannal. Számomra szomorú, ha ilyen tolvajlásos, közpénzes, fejőstehén modell üzletileg sikeres.