gatekeeper - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

gatekeeper

Regisztrált:
2007. 08. 27. 16:27
Utolsó belépés:
2014. 09. 24. 21:48

2012. 10. 04. 19:24

...úgy látszik, a Hídlap munkatársainak átvételével mindenki elfelejtett olvasni az eszköznél, értelmezni a szavakat meg pláne. Kedves Eszköz! KÉ-ZI  HULL-A-DÉK gyűjtő, jó reggelt kívánok. Esetleg az ügyvezető nyilatkozhatna arról, hogy ki üríti, ki fizeti az utcai hulladékgyűjtó edényeket, és elrebeghetne egy halk elnézést.... mán ha a kapitány is úgy gondolja. :)

2012. 09. 25. 21:03

...mellesleg úgy tényleg nehéz kitalálni, ippeg mit csinálnak tomiék, ha a szokásos ügymenethez tartják magukat, és előbb bedobják a sántát a gödörbe, osztán meg kiabálnak, hogy vigyázz sánta, gödör vazze! Hülye sánta, beleestél! Ahhoz nem kell semmilyen szervezethez tartozni,hogy kiverje az ember szemét a nyilvánvaló ostoba rosszindulat. Vagy de?

Más: a király ma bentjárt a hivatalban és a pletykák szerint javaslatot tett a vagyongazdálkodási iroda teljes likvidálására. Pedig őket védte az elején a legvehemensebben. Namindegy, csak szöget ütött... :)

2012. 09. 25. 20:57

...mer még nem vettétek észre, hát segítek...majd holnap biztos kikerül ez is az oldalra hírként

 

 Skip Navigation Links


Önkormányzat-finanszírozás
Esztergomi Fidesz: határidő előtt utalt a polgármester

Tatabánya, 2012. szeptember 25., kedd (MTI) - Esztergom polgármestere a szeptember 30-i határidő előtt hét nappal elutalta a város nagy hitelezőinek járó összeget, annak ellenére, hogy a Fidesz-frakció megegyezett az adósok egy részével, hogy az önkormányzat anyagi helyzetére való tekintettel december végig nem kérik a pénzüket, mintegy 300 millió forintot - tájékoztatta a képviselőcsoport kedden az MTI-t.

Zoltai Dániel (Fidesz), a pénzügyi bizottság tagja elmondta, ez a több száz millió forint átmeneti segítséget nyújtott volna a városnak, néhány hónapra biztosította volna Esztergom fizetőképességét, ezzel időt adva a helyzet megoldására.
Tétényi Éva független polgármester az MTI-vel közölte, 880 millió forintot utaltak el határidő előtt, mert a helyi adók befizetéséből most volt pénze az önkormányzatnak.
A polgármester emlékeztetett rá, hogy egy évvel korábban az volt a Fidesz kifogása, hogy nem utalt időben. Akkor adminisztratív okokból valóban nem tudták teljesíteni határidőre az utalásokat, ezért most előre dolgoztak. 
"A Fidesz-frakció kezdeményezéséről hivatalosan nem volt tudomásom, és semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy a pénzt határidő előtt elutaljuk" - tette hozzá Tétényi Éva.
A polgármester korábban közleményben tudatta, hogy szeptember végére várhatóan fizetésképtelen lesz Esztergom, miután az állam 2011 decemberében átvette az esztergomi intézményeket, de az önkormányzattól inkasszóval leemeli az átvett a működtetési költségeiket.
A képviselő-testület ezért a város költségvetését 1,1 milliárd forintos fedezetlen hiánnyal fogadta el, amelyre az önkormányzati törvény szerint nincs lehetőség. A megyei kormányhivatal törvényességi felhívásban figyelmeztette erre a testületet, de az ezek után sem hozta meg a törvényes állapotok helyreállítására szolgáló döntéseket, ezért a kormányhivatal a Kúriához fordult jogorvoslatért.

bfi \ bti \ blz

MTI 2012. szeptember 25., kedd 17:12

2012. 09. 06. 19:45

Ki lesz a Fidesz csicskája?

 

A Kereszténydemokrata Néppárt Esztergomi Szervezete a 2012. őszi programsorozatának kezdeteként nyilvános taggyűlést tartott szeptember 6-án, 18 órai kezdettel az esztergomi Technika házában, ahová a helyi közélet iránt érdeklődőket várták. Meghívott vendégként jelen volt az eseményen Szalma Botond, a Budapesti KDNP megyei elnöke.

Zászlót bontott a helyi KDNP – jelentette ki a gyűlésen Dr. Révfalvi Gergely elnök, aki azt is elmondta, hogy a 2014-es önkormányzati választásokon minden körzetben önálló jelöltet indít a párt Esztergomban. Az elnök a jelenlegi helyzetet értékelve azt mondta: „az esztergomi Fidesz és Tétényi Éva egy oldalon állnak, ha a város rombolásáról van szó. Együtt kellene működniük, de erre szerintem kevés az esély.” Kérdésre válaszolva Révfalvi kijelentette, hogy nincs pártszövetség Esztergomban a Fidesz és a KDNP között, valamint a most regnáló képviselő-testület tagjai között nincs kereszténydemokrata politikus. Szalma Botond, aki pár hónapja azzal várt országosan ismertté, hogy a Schmitt-ügyben a Fidesszel szemben foglalt állást – Esztergomban is keményen fogalmazott: „a KDNP, mint a Fidesz csicskája”, kivetítőn megjelenő mondatot azzal magyarázta, hogy a csicska nem negatív tartalmú kifejezés, hiszen ez egyfajta szolgálatot jelent, ahogy a miniszter is. A nyílt taggyűlésen körülbelül 20-22 érdeklődő vett részt.

2012. 08. 29. 16:17

....két mondatban nehéz lenne, a lényeg talán, hogy saját magukat futtatták lyukra. De majd biztos megmagyarázzák itt is az rtve-sek, hogy tétényi genya. :)