Balázs - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Balázs

Regisztrált:
2006. 05. 22. 0:00
Utolsó belépés:
2016. 11. 18. 17:23

2016. 11. 18. 17:37
  • az Erzsébet-ház mélygarázsának bevonása a parkolásba

Jó, legyen, de akkor nyissák meg a további megépült szinteket is! Vagy valaki írja le légyszi, hogy ezt most hogy kell érteni. Mert ott valahány hellyel kapcsolatban per van az önkori meg a vállalkozás között. A per tárgya a most lezárt szintek parkolói lennének, és ha a város bevonja a parkolásba a mélygarázst, akkor az ezekre vonatkozik? Vagy hogy?

 

Egyébként jó az irány tényleg, bár én pont fura szituban vagyok ezzel, mert családon belül egyszerűen autót cseréltünk pár éve, és így az általam használt autó ideiglenes lakcímmel kapott belvárosi parkolóengedélyt. A nevemen lévőre meg nem vettünk, mert aki azt használja a város szélén lakik, neki nem kell. Emellett meg van mélygarázsbérletem is, mert óvom a járgányt, meg a ház előtt hajlamosak parkolni nem tudó emberek megnyomorgatni - évek tapasztalata.

 

Szóval most akkor a saját lakásomhoz nem fogok tudni bérletet vásárolni, mert azt nem lehet ideiglenes lakcímmel venni PLUSZ ha ezt le is szarnám, és folyton a garázsban tartanám az autót, ott is megk.ródok, mert az is valami önkoris konstrukció része lesz?  Vagy a garázsbérlet megmarad a cég számára, és csak az óradíjas parkolás kerül a városi rendszerbe? Vagy ezt akkor hogy gondolták? Tényleg érdekelne, ha már ilyen furmányos módon érintett vagyok. Mindezt úgy, hogy inkább fizetek jelenleg felszínit is, meg mélyet is, pedig ha egyszerűen felállok félig a padkára - ahogy sokan teszik - akkor kb. ingyen állok bárhol...

2016. 09. 29. 13:58

Sajnos minimális beleérző képesség és érzelmi intelligencia hiányában nincs sok értelme a csevegésünknek (legalábbis nekem ennél értékesebb a szabadidőm). Nekem nincsenek "igazhitű barátaim", meg hamishitűek sem, csak úgy szimplán barátaim vannak.

Fogalmam sincs, hogy az UN mennyit és milyen bizottságokkal foglalkozott a témában. A szír polgárháborúval egészen biztos foglalkoznak, épp az ő segélykonvolyukat bombázták le az oroszok ugye... Úgy vélem ott helyben nagyságrendekkel súlyosabb problémákkal állnak szemben mint a menekültválság a környékünkön, amit EU-s szinten kezelni lehetne. Ettől függetlenül továbbra sem tudom, hogy összehívnak-e ezzel kapcsolatban "mindenféle bizottságokat", ezt a témát te emelted be ide.

Nem kell "örevendezve fogadni" senkit sem, örülj csak a velőscsontodnak! ;)  Nem tudok pontos számot, de eu lakosságszám arányban kb. 1-2%-nyi "hordáról" beszélünk. Ennél nagyobb százaléknyi magyar ment már ki külföldre.

Nem írtad meg, hogy te milyen irányba indulnál a családoddal, ha lebombáznák az otthonodat. De mindegy is.

2016. 09. 28. 21:28

Ha Szíriát és a Közel-Keletet többségében siíták lakják, akkor miért  észak-nyugatnak indulnak, kelet helyett?

A szír siíták nyugodtan mehetnének Kuwaitba is, de miután (a néhai) Irak egy jelentős része is siíta (pl. Bászra és környéke), akár arrafelé is lehetne indulni. És onnan már tényleg csak egy köpés Irán, ami aztán a siíták igaz fellegvára, és a szűken vett közel-kelet része

Mert keletre indulva kib@szott polgárháború dúl és az iszlám állam kalifátusa és véletlenül pont ott van, ami nyilvánvalóan tárt karokkal várná a szír menekült családokat (akik egy része épp miattuk kényszerül menekülni). Csupa remek lehetőség, én sem értem mi a francér' nem keletre indul el ez a sok kis bugris.

Esetleg Törökországon átkelve megcélozhatnák még Azerbajdzsánt, Örményországot vagy Grúziát, bizonyára tele lennének boldogulási lehetőségekkel és tárt karokkal fogadnák őket.

Egyébként te úgy mégis merre indulnál, ha mondjuk keresztény vagy ateista vagy tökömtudja milyen meggyőződésű szír állampolgár lennél és épp lebombáznák a városodat? Ráadásul a repülőn, ami a családodra pottyintja a cuccot, kizárásos alapon vagy egy orosz bácsi ül, vagy egyenesen saját polgártársad a saját országod elnökének parancsára.

2016. 07. 28. 1:53

Igen, hát erre az egészre bőven elég lett volna egy kiadós, információban, tanulmányban gazdag pdf, amit megkap a sajtó.

De nem. Ide az kell, hogy felhajtás, csinnadratta közpénzből, hogy a fontosak pingvinbe öltözve mutathassák kicsit magukat, meg elmenjen ezzel fél munkanapjuk (és a fizu megintcsak közpénzből van).

Mindez azért, mert 34 milliárd és 10 perc mínusz.

Egyébként én kifejezetten örülök ennek a fejlesztésnek, mert ha minden jól megy (ha), akkor 2018 végére a közösségi közlekedést illetően talán kijön a város ebből a jelenlegi balkáni színvonalból. Csak ezt lehet, hogy úgy kellene kommuninálni, hogy csak úgy megtörténik. Mint a dolgok rendje. Ez a helyzet tök ciki, fület farkat behúzva alázattal kellene túllenni rajta elnézést kérve, hogy ilyen sokáig tartott és ilyen kib...szott sok pénzből.

De nem itt. Itt hosztessz, sátor, projekttáblák, sajtó, small-talk, pofavizit, műudvariaskodás van. Fontosak a plebsért. A plebsért, aki talán még mindig tűri az állapotokat és ingázik, hogy a fővárosban keresett pénzét ebben a kis porfészekben költse el. És az ide fizetett adójából végsősoron pingvinkedhessenek a fontosak. De akkor most ki van kiért? :)

2016. 02. 03. 17:43

Hát akkor én javasolnám a gépjárművek betiltását. Számtalan halálos baleset történik általuk, sőt, rengeteg esetben a vétlen fél halálával végződnek balesetek. Évente többszáz magyar lélek veszik oda.
Amúgy is egy olyan libsi dolog ez az autó, elő a lovakkal.
"A nemzeti biztonság és az emberek biztonsága megköveteli ezt a döntést és kész..."

De a papságtól is eltiltanám a gyerekeket például, hohó! Több ízben buktak már le pedofil papok szerte Európában, nem is lehet kérdéses, hogy jövőnk záloga, a gyermekeink mekkora potenciális veszélynek vannak kitéve általuk.
"A nemzeti biztonság és az emberek biztonsága megköveteli ezt a döntést és kész..."

 

Hozzak még példákat, vagy már ebből is látszik a kreténség?