hírek és közlemények

Itt a nagy karácsonyi programdömping, szemezgessen a legjavából!
Kultúra

Tartson velünk, és nem fog lemaradni semmiről. Ünnepi útikalauzunk segítségével tervezhetővé válik a december, és még az ajándékvásárlásról sem csúszik le. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

344 megtekintés, 0 hozzászólás
12 óra és 26 km: Erzsébetes tanár nyerte az úszás ünnepét Székesfehérváron
Kultúra

Folytatódott az esztergomi éremeső a hétvégén: Kerekes Katalin állhatott a dobogó legmagasabb fokára a tizenkét órás maratoni úszáson, illetve a váltók versenyében is esztergomiak végeztek az élen.

441 megtekintés, 1 hozzászólás
Pénteken ismét rendkívüli ülés, napirenden a Contor-Bau-per
Közélet

December 4-én tartják a következő testületit a Városházán.

235 megtekintés, 0 hozzászólás
2020: kedvező véleményezést kapott az Esztergomba tervezett gigagát
Gazdaság

A Vízgazdálkodási Tanács értékelte pozitívan a tervezési anyagot, így újabb lépéssel kerültünk közelebb a védmű megvalósításához.

415 megtekintés, 0 hozzászólás
Társasjáték Olympia 2015 – Az Év Játékosa ismét esztergomi!
Kultúra

Az idei Társasjáték Olympián is remekül szerepeltek az Esztergomi Társasjáték Klub versenyzői.

455 megtekintés, 0 hozzászólás
Először rendezték meg a sakkversenyt, Esztergomé lett a történelmi diadal
Sport

Új sorozat debütált Budapesten, a sporttörténeti mérföldkőként is funkcionáló első találkozón az Esztergomi Sakkiskola versenyzői is brillíroztak.

116 megtekintés, 0 hozzászólás
Erdő Péter: Szolidaritást kell vállalnunk az üldözött keresztényekkel
Egyház

Advent a Krisztusra várakozás ideje, amikor "fel kell szítanunk magunkban a hit és a szeretet lángját". Ez a szeretet pedig együttérzésre és szolidaritásra kötelez az üldözött keresztényekkel - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

67 megtekintés, 0 hozzászólás
A háború eléri Esztergomot - Helytörténet a vérgőzös időkről I.
Helytörténet

Melyek voltak a második világháború első harci eseményei városunkban? Mikor látott az esztergomi először légi párbajt otthona felett? Helytörténeti sorozatunk első részében azt az időszakot vesszük górcső alá a fiatal történész segítségével, amikor a komolyabb hadműveletek még elkerülték a várost, és elődeink csak ízlelgetni kezdték a háborút.

1045 megtekintés, 4 hozzászólás
Új CT-t kapott a kórház
Sajtóközlemény

Európai uniós támogatással a Vaszary Kolos Kórháznak az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Programjának keretében nyílt lehetősége lecserélni 14 éves CT berendezését.

742 megtekintés, 0 hozzászólás
Hatékonyabb hivatallal vág neki 2016-nak Esztergom
Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

2016. január 1-től új, hatékonyabb hivatali szervezeti felépítéssel működik az esztergomi hivatal – erről az egy napirendi pontról döntött a képviselő-testület november 26-án. Az új struktúrában a vezetők száma csökken, az ügyintézők száma viszont jelentősen nő.

641 megtekintés, 2 hozzászólás
Még a rohamosan közeledő tél előtt tovább szépül a Szentgyörgymezei Óvoda
Gazdaság

Október végén PET palack gyűjtés kezdődött, hogy az intézmény külső megújulása kéz a kézben járjon az ovi udvarának megszépülésével. Az akció gyümölcseit már az ovisok is élvezhetik.

212 megtekintés, 0 hozzászólás
Nem tudja, hová tegye az otthon halmozódó felesleges holmikat? Mutatunk pár helyet!
Kultúra

Ahol szívesen fogadják a kinőtt ruhákat, gyermeke régi játékait és mindazt, amit ön szívesen ajánlana jótékony célra, hogy tucatnyi ismeretlennek okozzon örömöt karácsony alkalmával.

409 megtekintés, 0 hozzászólás
Baleset a Lőrinc utcán - 1 órás helyszínelés
Bulvár

Ma délután 1 óra körül baleset történt a Lőrinc utcán. A rendőrség egy órás helyszínelést tervez – kaptuk az információt olvasónktól.

2423 megtekintés, 22 hozzászólás
Disznók lángoltak Pilismaróton
Kultúra

8 sertés pusztult el a lakástűzben.

476 megtekintés, 0 hozzászólás
Szombattól beindul a karácsony Dorogon: kezdődik az adventi vásár!
Kultúra

Szombattól jégpálya és adventi vásár várja az Agorán, új díszek kerülnek a közterekre, december 5-én pedig érkezik a Télapó.

1979 megtekintés, 1 hozzászólás
Mit szólna egy meghitt programhoz advent első vasárnapján?
Kultúra

Ha szeretné magát spirituálisan is felkészíteni a közelgő ünnepekre, a bazilika és a Keresztény Múzeum segítenek önnek formába lendülni.

395 megtekintés, 0 hozzászólás
Áder János felesége is segít az esztergomi gyermekotthonnak
Kultúra

Gyerekotthonoknak, óvodáknak és iskoláknak is gyűjtenek az idei Diplomata Vásáron, amelyre november 29-én kerül sor az InterContinental Budapest Szállóban.

257 megtekintés, 0 hozzászólás
Díszvilágításba öltözött a Széchenyi tér, felszerelték a frissen vásárolt szimbólumokat
Kultúra

A hókristályos koronákat imitáló díszítőtestek laza láncolata már a múlté, 2015 novemberétől szalag mintázat tekeredik az oszlopokra a város főterén. Tavaly csupán a karácsony kapujának küszöbén, december 17-én gyulladtak ki a fények, idén hamarabb kezdődik az ünnepi hangulat Esztergomban.

1597 megtekintés, 0 hozzászólás
Esztergomi szívek indították be a Városháza toronyóráját
Kultúra

Újra múlik az idő a Városházán.

527 megtekintés, 1 hozzászólás
Aki teheti, kerülje el a Terézia utcát!
Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

Az útszakasz felújítása a tervek szerint halad, a felgyorsult munka következtében viszont erőteljesebb forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok az elkövetkező napokban.

577 megtekintés, 2 hozzászólás

ma történt

1945 - Megalakul az Esztergomi Sportrepülő Egyesület.

A NAP KÉPE

2015-11-27 Teljesen elbontották az Árpád híd autóbusz-állomást

utolsó hozzászólások

Holdfény
Most kicsit más: Ugyanis az imént találtam egy oldalon egy megható történetet, elhoztam Nektek is:  EGY IGAZ SZERELEM TÖRTÉNETE  /Tanmese...
Holdfény
Pedig milyen egyszerű és hatékony lenne ez a művelet egy lombszívóval, még felemelni se kéne a rácsot...  Ha nincs a városnak ilyen, talá...
Széphalom1
Örülünk az óra javításának, már csak egy kis fal javítás kellene - az óra toronynak-, hogy szépen mutassa Esztergom jó irányba megy.
miklostamas
Kedves Boldizsár!   Köszönöm hozzászólásait, azonban azt szeretném jelezni, hogy az írásomnak semmilyen politikai indíttatása nincs és ne...
Samson Boldizsar J.
Kedves "Percjelző" Én fogom (értem), hogy Esztergomról van szó, csakhogy  ennek a történet írásnak retorikája igen csak politikai indítta...
Hekla
Egyetértek! Nézzük meg az akkori helyzetet kb. fél év múlva.
Cserép János
Nagyon csodálkoznék ha 40-50 ezer ével ezelőtt emberek nem ünnepeltek volna annak örömére, hogy megint hosszabbodni kezdenek a nappalok...
mijen
Igazad van. Csak annyival egészíteném ki, hogy a keresztény mondakör és a rómaiak előtt is ünnepelték a napfordulót, mégpedig például ked...
Cserép János
Azért azt se felejtsük el, hogy a téli napforduló megünneplésének sokkal régebbi hagyományait  az egyház is elég önkényesen sajátította k...
mijen
Gondolom egy időutazóval van dolgom, a nagyon távoli múltból. :) 
percjelzo
Kedves Boldizsár! Figyelmedbe ajánlanám:  "Helytörténet A háború eléri Esztergomot - Helytörténet a vérgőzös időkről"   Nem kisebbíti sen...

Fórumok

Kedves MINDEN ide látogató OLVASÓ!

Ebben a rohanó, agyat és idegeket borzoló világban álljunk meg egy pillanatra!Vigyor

Csodálkozzunk rá a bennünket körülvevő világra.

Olvassuk el az éppen kezünkbe akadt verset, hallgassuk meg a rádióban éppen felhangzó zenét, nézegessük meg a látóterünkbe került épületet, szobrot, képet...

Ha nyitott szemmel, nyitott füllel, s főleg NYITOTT SZÍVVEL járjuk útjainkat, bizony, meglepően sok szépségre tudunk találni.

Az interneten böngészve is keressük az IGAZI ÉRTÉKEKET, s hozzuk ide mindannyiunk örömére, hogy a 250 éve elhunyt Joseph Haydn-t idézzem:

"A földön oly kevés a boldog és megelégedett ember... Talán a te munkád olyan forrás lesz, amelyből a gondterhelt néhány pillanatra nyugalmat, üdülést merít."

Kívánok jó böngészést, szellemi kikapcsolódást mindenkinek!

Szeretettel Holdfény

 

Ezen a fórumon meg mindenki elmondhatná a véleményét anélkül, hogy lefanyalgóznák! Ha kellő odafigyeléssel megváltoztatható lenne a DE, akkor érdemes lenne megpróbálni! Hogy példával magyarázzam az elképzelést:

Nap mint nap, zenekarok vendégszerepelnek a Mindszenty téren. Ez nagyon jó dolog, és szerintem nagyon sokan örülünk neki. DE!

Ha valahogy oda lehetne hatni, hogy a hangerőt élvezhetőre állítsák, nagyobb lehetne az öröm. Visszaemlékezve az évekkel ezelőtti rendezvények hangosítására, ma nagyságrendekkel jobb mint volt, DE! Nem tudom ki vagy kik a hangosítók. Volt olyan műsor, ahol a basszust nagyon kiemelték, szinte az élvezhetetlenség határáig. Ma amikor a Korál vendégszerepelt, a hangerő volt elviselhetetlen. Nejem percekkel ezelőtt jött haza, és azt kérdezte: voltál lent a Korálon? Mondtam igen, de az első szám után eljöttem. Neked is hangos volt? Percekkel ezelőtt a barátommal beszéltem telefonon, és ő is erről panaszkodott. Azt mondta, szólni kellene valakinek. Mondtam neki semmi akadálya, felteszem a Szeretgomra, legfeljebb megint fanyalgónak fognak titulálni. Vagy lehet hogy csoda történik, és az illetékes végez egy mérést, és módosítanak a hangerőn. Majd meglátjuk!

A Szeretgom.hu oldalt érintő, negatív vagy pozitív, de mindenképpen érdemi (és ha lehet konstruktív) kritikai hozzászólásokat ide kérem...

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba.

Esztergom soha nem lesz a többnapos turizmus fellegvára. Építhetünk ide akármennyi szállodát, városunk, szolgáltatásaink jelenlegi formájukban egyszerűen alkalmatlanok arra, hogy ezeket fizetővendéggel megtöltsük. Tíz éve egy őrült ötletet, őrült elgondolást hajszol maga előtt Esztergom, és közben elszalaszt egy óriási lehetőséget.

Ez az óriási lehetőség pedig nem más, mint az egynapos turizmus fejlesztése.

Kezdjük először is a tényekkel.

Ma Magyarországon minden 10 turizmusra elköltött forintból 7-et Budapesten költenek el a külföldi turisták. A fennmaradó 3 forinton osztozik az összes többi üdülőövezet, beleértve a Balatont és az összes fürdővárost, vidéki üdülőkörzetet. Tegyük fel magunknak a kérdést: honnan van nagyobb esélye Esztergomnak  filléreket, vagy forintokat lecsípni? A budapesti csupán 40 km-re elköltött 7 forintokból, vagy a több tucatnyi versengővel rendelkező 3 forintokból?

Esztergom egy teljes napra képes lehet egy alapvetően Budapestre látogató, de 1 napos vidéki kirándulásokat is tevő turistát látnivalóval ellátni. A városban egész sor olyan cég működhetne, ami ilyen kirándulásokat szervez budapesti szállodák vendégeinek, hozza-viszi őket, idegenvezetőt nyújt, programokat szervez. Mindennek a megszervezése - akár városi pénzen is - nem kerülne milliárdokba, nem kellene miatta egész városrészeket átrendezni, fákat kivágni, milliárdos hiteleket felvenni, kétes megtérülésű, nagy kockázatú beruházásokba kezdeni. Elég lenne egy cseppet a turisták fejével gondolkodni, és számukra kitalált, testreszabott ajánlatokat kidolgozni.

Az így megtakarított milliárdokból pedig ki lehetne csinosítani a várost, megoldani az itt lakó emberket sújtó legégetőbb problémákat.

Ma már szinte mindenki az interneten tájékozódik egy utazás előtt - ebben a dimenzióban is van hova fejlődnie Esztergomnak. A Szeretgom keretében egy ideje dolgozunk az Esztergom.org weboldalon, ami tavasszal nyilvánossá válhat és elsősorban angol nyelvű turisztikai információkat fog nyújtani Esztergomról és a környékről az ide látogató turistáknak.

Ki kell tűzni célként: a Budapestre látogató külföldi turisták legalább 10%-a látogasson el Esztergomba egynapos kirándulásra: nézze meg a Bazilikát, üljön be egy étterembe, sétáljon egyet a főtéren. Tűzzük ki célként: a Budapestre szánt "7 forintokból" legalább 50 fillér egy esztergomi vállalkozást gazdagítson. Legyen ez Esztergom célja a következő években. Az óriásberuházások helyett koncentráljunk az emberekre, a többnapos turizmus lehetetlen hajszolása helyett legyen Esztergom a leggazdagabb egynapos kirándulási cél a Budapestre látogató külföldiek számára!

 

Mindezt vitaindítónak szántam. Az értelmetlen, a fentiekhez nem kötődő kommenteket törölni fogom. Bárkit, aki érdemben szeretne a témához hozzászólni, csak bátorítanék.

A napokban olvasom, ötleteljünk, hogy minden szebb és jobb legyen, ..............

Kerestem egy "digitális" levelemet, és közben kezambe akadt egy régi firkálmányom. Elolvastam, és elgondolkodtam rajta hogy mi is változott az évek folyamán. 

Ha valakinek van olyan firkálmánya, ami hasonlóan elgondolkodtató, .....................

Közkívánatra:)

Civil kezdeményezés, mely azt szeretné elérni, hogy ismerjük meg, amink már megvan és ott hever a lábaink előtt, javítsuk meg, amin van lehetőségünk változtatni és tegyük szerethetővé városunkat életünk minden területén.

Sziasztok! Megszeretném kérdezni, hogy az Irigy Hónaljmirigy, hanyadikán és hány órakkor lesz pontosan? 

Láttam a plakátot, de ez sajnos nincs rajta...

Minden sütés-főzés körül serénykedőnek volt már bizonyára szomorú tapasztalata és olyan élménye is, hogy a tudományát az egekbe dicsérték.

Nos! Ha valami nagyon jól sikerült, főleg ha gyors is, számolj be róla, közölj hozzá receptet, esetleg fotót is mellékelve, hogy nagyobb kedvet kapjunk a kipróbáláshoz. Színesítsük kicsit a lapot! Akár pontozhatnánk is havonta.

dossziék

Tétényi szélmalomharca a TIVI Kft-vel. Pürrhoszi győzelem. Sötétség.

Ez elment kérni, ez elrendelte, ez lefolytatta, ez megegyezett, mi elkezdtük fizetni, majd ők átvállalták.

A Gimnázium körül történtek krónikája: 2006-tól napjainkig.

Aki azt hitte a csontvázak csak balról dőlnek, az súlyosan tévedett. A fideszes mintaváros pazarlásainak gyűjteménye.

A Fürdő szálló köré épülő kompexum terve és bukása

Történetek Esztergomról, Esztergomból.

Esztergom városa 2008-ban 1,4 milliárd forint + ÁFA áron vásárolt mélygarázsokat.

Sokmindenről szavazhattunk...

Az UD Zrt.-ügy különös esztergomi kapcsolatai.

A Szent Miklós Alap nevének hallatán büszkeség töltötte el az esztergomi, és több-kevesebb irigység a nem esztergomi polgárokat. De mi is volt ez az egész? Hol is van a pénz? És van egyáltalán hatása a város népszaporulatára?

Az esztergomi képviselőtestület tagjai időnként különféle botrányokba keverednek. Ezen az oldalon az ezzel kapcsolatos híreket gyűjtjük össze.

Strategopolis, ifjuesztergom, blogok. Stílusszegmentált kommunikáció, avagy mire képes egy fő kopasz fő.

A családon belüli erőszak közügy. Ha egy polgármester követi el, akkor hatványozottan igaz ez. Az asszonyverő országgyűlési képviselő története.

dr. Csomor Sándor ügye 2005-ben kezdődött

Megcsinálták, majd megszüntették.

A kórház sem úszta meg az elmúlt éveket botrányok nélkül - és sajnos nem csak a reform negatív hatása miatt - vezetőcsere, átszervezések, kiszervezések történtek, és további változások várhatóak.

A 2009-es év esztergomi krónikája

Érettségizett polgármesterünk kioktatta az építész és restaurátor szakmát is.

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum
Az oldalon megjelenő írások és vélemények nem feltétlenül azonosak az oldal üzemeltetőjének véleményével.
A Szeretgom.hu-n megjelenő felhasználói tartalmakért szerkesztői felelősséget senki nem vállal.