hírek és közlemények

Olvasók javaslatai kerültek a költségvetésbe
Közélet

Februártól immár bárki felemelheti szavát a város megszépülésének, rehabilitációjának érdekében. Az új városi büdzsébe ugyanis bekerült néhány javaslat a Szeretgomról is, pedig volt, hogy csak kommentben jelent meg az ötlet. Mutatjuk, melyeket tervezték be az idei költségvetésbe Vigh László módosítója nyomán.

432 megtekintés, 2 hozzászólás
Esztergomi volt szovjet laktanya képekben
Helytörténet

"A laktanya mára teljesen átalakult, csupán néhány épület emlékeztet arra, mi is volt itt korábban"- Benedek Levente fotó és utazó blogját ajánljuk, aki fotókkal térképezte fel a volt szovjet laktanyát.

1452 megtekintés, 0 hozzászólás
Változik Erős Gábor fogadóórájának időpontja
Sajtóközlemény

Az előre tervezett március 2-a helyett március 3-án lesz a képviselői fogadóóra a Szentgyörgymezői Olvasókörben.

115 megtekintés, 0 hozzászólás
Szubjektív valami
Vigh László

Mert persze, hogy szubjektív, minden az. Most végre van valamennyi időm, próbáljuk meg, hátha van értelme. Az időm onnan van, hogy ülök a jól fűtött képviselői irodában (bejárattal szemben, fsz. 7.) és fogadóórát tartok.

410 megtekintés, 0 hozzászólás
Elfogadták a város költségvetését
Sajtóközlemény

Elfogadta a képviselőtestület Esztergom Város 2015-ös költségvetését a tegnapi testületi ülésen. A képviselők ezen túl több tucat napirendi pontot tárgyaltak. 

267 megtekintés, 0 hozzászólás
Visszavettük oktatási intézményeinket, még van visszaút
Közélet

Visszakerültek Esztergomhoz az átvállalt intézmények a mai testületin elfogadott határozat értelmében, szeptembertől fél évünk lesz rá, hogy eldöntsük, továbbra is saját üzemeltetésünkben tartjuk az oktatási intézményeket, vagy visszaadjuk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KLIK).

624 megtekintés, 5 hozzászólás
Álláslehetőségek dorogi közintézményeknél
Gazdaság

Ügyintézőt és karbantartót keres a József Attila Művelődési Ház, a Zrínyi Ilona Óvoda pedig óvodapedagógust.  

3008 megtekintés, 0 hozzászólás
Szöveges közvetítés a testületiről 9 órától
Közélet

44 napirendi pont tárgyalására kerül sor ma a városházán. Többek között elfogadhatják a költségvetést, és a könyvtár helyzete is rendeződhet.

965 megtekintés, 1 hozzászólás
Közösségi tér a Magvetőért kapott pénzből
Kultúra

Módosulhat a Magvető szobor áthelyezésével kapcsolatos önkormányzati rendelet. A szoborkompozícióért kapott pénzből az önkormányzat a Baross utca 3. szám alatti ingatlant újítaná fel. A holnapi testületin kerül napirendre az ügy.

361 megtekintés, 0 hozzászólás
Vers- és mesemondó verseny a Féjában
Kultúra

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik Esztergom-Kertvárosban a Féja Géza Közösségi Házban az Isterg-Granum Eurorégiós Vers- és Mesemondó Versenyt. Jelentkezhetnek az eurorégió területén általános iskolában tanuló diákok április 10-ig.

54 megtekintés, 0 hozzászólás
Nézzen bele az idei költségvetés tervezetébe
Közélet

A holnap sorra kerülő testületin elfogadhatják az idei költségvetést. Az anyagból kiderül, 2015-ben is milliárdos tétel jut a perköltségekre és az ügyvédi díjakra, miközben a Magvető szobor után kapott pénz sorsa is módosulni látszik. Felújítják az élményfürdőt, talán Babits szobra is elkerülhet átmeneti tartózkodási helyéről, és a könyvtár ügye is rendeződhet az elkövetkező időszakban. A költségvetés a cikk végén letölthető.

667 megtekintés, 7 hozzászólás
Kistérségi ülés: fókuszban a gyermekambulancia és a fogászati ügyelet
Sajtóközlemény

Idei első ülését tartotta kedden az Esztergom-Nyergesújfalui Többcélú Kistérségi Társulás a Városháza nagytermében. A napirendek többsége a kistérség számára kiemelten fontos gyógyellátási témákhoz kapcsolódott.

198 megtekintés, 0 hozzászólás
A volt Magyar Király Szállodába költözhet a könyvtár
Kultúra

A Kossuth Lajos utcára költözne a hányattatott sorsú városi könyvtár, így a városszéli hosszúra nyúlt ideiglenes tartózkodásból ismét visszatérhetne a város szívébe. A testület csütörtökön dönt, hogy kezdeményezi-e az ingatlan városi tulajdonba vételét.

934 megtekintés, 1 hozzászólás
Közmeghallgatás a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés ügyében
Közélet

Március 11-én szerdán közmeghallgatás lesz a volt megyeháza dísztermében, téma a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, kérdéseiket március 6-ig juttathatják el az önkormányzathoz.

274 megtekintés, 0 hozzászólás
Sportiskola kezdheti meg működését
Sport

Az Eurokt-Akadémia Szakiskola sportiskolai képzés megindítását tervezi. Az iskola igazgatója a képviselő-testület elvi döntését kéri. Csütörtökön dönt a testület a nyilatkozat elfogadásáról. Az első évfolyam akár már a 2015/16-os tanévben elindulhat.

509 megtekintés, 2 hozzászólás
Március a Kaleidoszkóp Házban
Kultúra

A Kaleidoszkóp Ház márciusi programja.

155 megtekintés, 0 hozzászólás
Úszómű tulajdonosok figyelmébe!
Gazdaság

Az önkormányzati határozatot hozott úszóművek kikötésével, rögzítésével kapcsolatban. A meglévő úszóművek tulajdonosia a határozat meghazatalától számított 90 napon belül kötelesek tulajdonosi hozzájárulást megkérni (február 5-én kelt). A határozat itt érhető el.

391 megtekintés, 1 hozzászólás
Motorbaleset a Fürdő Szállónál - részletek
Bulvár

Egy rosszul sikerült előzési manőver vezetett a balesethez. A motorkerékpárt előzőleg már ideiglenesen kivonták a forgalomból, a sofőr ellen szabálysértési és bűntetőeljárás indult.

1935 megtekintés, 6 hozzászólás
Az esztergomi Bástya volt a legerősebb a XI. Öreg Porga Kupán!
Sport

Befejeződtek XI. ÖREG PORGA KUPA küzdelmei a Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A több héten át tartó rendezvény döntője február 22-én volt. 

199 megtekintés, 0 hozzászólás
Többszörösen kitüntetett népdalénekes Esztergomban
Kultúra

Február 28-án 16.30 órától Budai Ilona népdalénekes lép fel a Szent Anna templomban. Az énekesnő, énektanár, rádiós műsorvezető és egyetemi tanár 1968-ban kapta első elimerését a Ki mit tud?-ban, 2010-ben sokadik kitüntetését vehette át, Életfa-díjat kapott a nemzeti erőforrás minisztertől.

131 megtekintés, 0 hozzászólás

ma történt

1824 - Gyorskocsi járatot szerveznek a Bécs-Pozsony-Esztergom-Buda postavonalon. Ezek a járatok a Budapest-Bécs vasút megindulása után is népszerűek maradtak.

1931 - Babits köszönőlevelet ír Esztergom városának.

A NAP KÉPE

2015-02-20 225 éve őrizték Esztergomban a Szent Koronát

utolsó hozzászólások

Holdfény
Szép napot mindenkinek! Nem haltam még meg, csak takarék lángon égetem éltem napjait. Olvasgatok, rejtvényt fejtek, főzőcskézek (főleg a ...
Ötvennyolcas
Lehet, hogy valamelyik nyári gasztro és egyéb kulturális  rendezvény miatt kerültek ki onnan az oszlopok Az oszlopokat akkor szedték ki, ...
Picur
4., Kis-Duna sétány egykori forgalomelzáró oszlopait pótolják Lehet, hogy valamelyik nyári gasztro és egyéb kulturális  rendezvény miatt ...
mijen
Nincs értelme külön bocsánatot kérni az istvános tanároktól. Sajnos ők csak töredékét képviselik a fidesz által erkölcsileg és/vagy anyag...
vándor
A híradást olvasván, nekem is azonnal az jutott eszembe, hogy mikor rehabilitálják az István Gimnáziumot? Tudom a tanárok talán már nem j...
mina
       Ugyanezt vetettem fel korábban, érdekes reakciók voltak. Sajnálom, de a gyalázott tanárok, az iskoláért kiálló közösség, beleértve...
wolf
Bocsánatkérés: össze kellene verbuválni erre az alkalomra az akkori "aranycsapatot", akik elkövették. Széchenyi tér, nagyszínpad. Előzene...
Bejó Gábor
No ha visszavesszük, akkor lehetne esetlegesen visszacsinálni egy Szent István Gimnáziumot is, mely bár sosem lesz a régi, de Szent Istvá...
Cserép János
Konkrétan olyan ügyekben is csak az időhúzás meg a mellébeszélés ment, amikben pedig teljes hatásköre volt a polgármesternek. Linkeljek s...
szende
Tiszteletben tartva a véleményedet de, mindehhez kellett volna a fideszes többségő képviselőtestületi tagok együttműködése Tétény Évával....
Cserép János
A Contor Bau milliárdos perköltségéből úgy 200 millió forint már sajnos az elmúlt 4 évben keletkezett (kamatok). Ha 2010 után minden ilye...
Hekla
Sajnos, még ma is nyögjük Meggyes Tamás dícső munkálkodását  (nem teljes a lista) -  Contor Bau :  perköltség -  Vértes Volán: 46 millió ...

Fórumok

Kedves MINDEN ide látogató OLVASÓ!

Ebben a rohanó, agyat és idegeket borzoló világban álljunk meg egy pillanatra!Vigyor

Csodálkozzunk rá a bennünket körülvevő világra.

Olvassuk el az éppen kezünkbe akadt verset, hallgassuk meg a rádióban éppen felhangzó zenét, nézegessük meg a látóterünkbe került épületet, szobrot, képet...

Ha nyitott szemmel, nyitott füllel, s főleg NYITOTT SZÍVVEL járjuk útjainkat, bizony, meglepően sok szépségre tudunk találni.

Az interneten böngészve is keressük az IGAZI ÉRTÉKEKET, s hozzuk ide mindannyiunk örömére, hogy a 250 éve elhunyt Joseph Haydn-t idézzem:

"A földön oly kevés a boldog és megelégedett ember... Talán a te munkád olyan forrás lesz, amelyből a gondterhelt néhány pillanatra nyugalmat, üdülést merít."

Kívánok jó böngészést, szellemi kikapcsolódást mindenkinek!

Szeretettel Holdfény

 

Minden sütés-főzés körül serénykedőnek volt már bizonyára szomorú tapasztalata és olyan élménye is, hogy a tudományát az egekbe dicsérték.

Nos! Ha valami nagyon jól sikerült, főleg ha gyors is, számolj be róla, közölj hozzá receptet, esetleg fotót is mellékelve, hogy nagyobb kedvet kapjunk a kipróbáláshoz. Színesítsük kicsit a lapot! Akár pontozhatnánk is havonta.

Civil kezdeményezés, mely azt szeretné elérni, hogy ismerjük meg, amink már megvan és ott hever a lábaink előtt, javítsuk meg, amin van lehetőségünk változtatni és tegyük szerethetővé városunkat életünk minden területén.

Ezen a fórumon meg mindenki elmondhatná a véleményét anélkül, hogy lefanyalgóznák! Ha kellő odafigyeléssel megváltoztatható lenne a DE, akkor érdemes lenne megpróbálni! Hogy példával magyarázzam az elképzelést:

Nap mint nap, zenekarok vendégszerepelnek a Mindszenty téren. Ez nagyon jó dolog, és szerintem nagyon sokan örülünk neki. DE!

Ha valahogy oda lehetne hatni, hogy a hangerőt élvezhetőre állítsák, nagyobb lehetne az öröm. Visszaemlékezve az évekkel ezelőtti rendezvények hangosítására, ma nagyságrendekkel jobb mint volt, DE! Nem tudom ki vagy kik a hangosítók. Volt olyan műsor, ahol a basszust nagyon kiemelték, szinte az élvezhetetlenség határáig. Ma amikor a Korál vendégszerepelt, a hangerő volt elviselhetetlen. Nejem percekkel ezelőtt jött haza, és azt kérdezte: voltál lent a Korálon? Mondtam igen, de az első szám után eljöttem. Neked is hangos volt? Percekkel ezelőtt a barátommal beszéltem telefonon, és ő is erről panaszkodott. Azt mondta, szólni kellene valakinek. Mondtam neki semmi akadálya, felteszem a Szeretgomra, legfeljebb megint fanyalgónak fognak titulálni. Vagy lehet hogy csoda történik, és az illetékes végez egy mérést, és módosítanak a hangerőn. Majd meglátjuk!

Az ORIGO hírportál értesülései szerint Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemrég tárgyalt Steindl Balázzsal, és abban állapodtak meg, hogy "Tétényire kell rátolni a felelősséget".

http://www.origo.hu/itthon/komment/20110412-sem-a-kormany-sem-a-miniszterelnok-nem-avatkozik-esztergom-ugyebe.html?cmnt_page=1

Ez azt jelenti, hogy legfelsőbb támogatással folytatódik tovább a Meggyes-csoport totális háborúja Tétényi Éva ellen, mindaddig - amíg reményeik szerint - teljesen el nem lehetetlenítik, vagy meg nem szabadulnak tőle.

Ez új fejezetet jelenthet a város lakóinak életében is, hiszen az általuk kétharmados többséggel megválasztott polgármester sorsáról van szó.

Fogjunk tehát össze, és álljunk ki még határozottabban mellette!

Aki olvasott valahol egy jó mondást, bölcsességet, vagy híres emberektől idézetet, az ide beteheti a forrás megjelölésével mindannyiunk épülésére.

 

A Szeretgom.hu oldalt érintő, negatív vagy pozitív, de mindenképpen érdemi (és ha lehet konstruktív) kritikai hozzászólásokat ide kérem...

üdv mindenkinek!

Én is hallottam az említett szóváltást és sajnos imerem az emlitett hölgyet is! Nem szeretnék a keze közé kerülni (már meséltek egy-két dolgot róla) ha esetleg valami miatt be kellene feküdnöm a kórházba. Ha az utcán gy viselkedik hogy viselkedhet a betegekkel? Nem értem, hogy ilyen magatartással lejáratja a saját munkahelyét és még ezt el is nézi neki a kórház vezetősége? Hát igen, ezért tartunk ott ahol tartunk! Szomorú! :(

 
2014.08.19. 4:19

A napokban tanúja voltam egy heves vitának egy esztergomi üzletben.

Két hölgy ment majdnem ölre valamilyen rendőrségi ügy miatt. A harciasabb, keményebb fellépésű nő az alábbiakat kiabálta mindenki előtt:

......A látleletet úgyis olyan orvosok csinálják, akiket ismerek. Nővérként dolgozom a kórházban. Elintézem, hogy ne legyen semmi az ügyből.

Körülbelül ez jött ki a mondanivalójából.

Rajtam kívül még többen elhűlve hallgattuk a vehemens hölgy mondatait. 

Tényleg így működik ez Magyarországon?

 

A szeretgom.hu egy nyílt portál, aki a szabályokat betartja az leírhatja a véleményét. Szerintem ez így normális. Ám, engedtessék meg nekünk, hogy kritikai észrevételeket tegyünk, ha úgy tetszik "finnyogjunk".

Szeretném ha az ellentáborunk is érveket vonultatna fel, és nem a kritizálók személyét támadná. De erre igazi példa még nem volt itt!

A pozitív, előremutató fórumtémákat hiányolják sokan, hát tessék parancsolni.

Nagyon várom ide azokat a dolgokat amikkel elkápráztattok bennünket, annak érdekében, hogy mi is megláthassuk Esztergom jó oldalát is. Azt azért el kell mondanom, szerintem is vannak pozitív dolgok a városban, azonban ezt elnyomja a rengeteg negatív érzés, amit egy nyitott szemű ember észrevesz. Azt is meg tudom érteni - pláne a valódi Strategopolis tanulmány elolvasása után - ha valaki vakságot színlel, vagy az ő, vagy egyik családtagja érdekei miatt. Csak egyet kérnék tőlük: ha ez kiderül, utána ne játsszák a balgát.

A szeretgom ilyen, nem kell mindenáron "megmenteni", pláne nem önmagától!

Nem  fogok hozzájárulni, hogy a házam mellé, amelyik egyébként most központi vegyes rendeltetésű területen fekszik a város szélén, bármilyen zajjal, megnövekedő gépjárműforgalommal -a hálószoba ablakaim előtt- járó tevékenységet folytassanak.

Nem vagyok hajlandó a családom kitenni a jelentősen romló lakhatási körülményeknek, amelyet a város vezetésének korábbi rossz döntésének igazolása céljából okoz!

Most, épp a szomszéd telken vágják a gazt, reggel 7 órakor kezdték, a család még aludna.

A zajforrás egy traktor, ami  persze nem zavarja a nyugodt  pihenést!

 

dossziék

Ez elment kérni, ez elrendelte, ez lefolytatta, ez megegyezett, mi elkezdtük fizetni, majd ők átvállalták.

Tétényi szélmalomharca a TIVI Kft-vel. Pürrhoszi győzelem. Sötétség.

A Gimnázium körül történtek krónikája: 2006-tól napjainkig.

Aki azt hitte a csontvázak csak balról dőlnek, az súlyosan tévedett. A fideszes mintaváros pazarlásainak gyűjteménye.

A Fürdő szálló köré épülő kompexum.

Történetek Esztergomról, Esztergomból.

Esztergom városa 2008-ban 1,4 milliárd forint + ÁFA áron vásárolt mélygarázsokat.

Sokmindenről szavazhattunk...

Az UD Zrt.-ügy különös esztergomi kapcsolatai.

A Szent Miklós Alap nevének hallatán büszkeség tölti el az esztergomi, és több-kevesebb irigység a nem esztergomi polgárokat. De mi is ez az egész? Hol is van a pénz? És van egyáltalán hatása a város népszaporulatára?

Az esztergomi képviselőtestület tagjai időnként különféle botrányokba keverednek. Ezen az oldalon az ezzel kapcsolatos híreket gyűjtjük össze.

Strategopolis, ifjuesztergom, blogok. Stílusszegmentált kommunikáció, avagy mire képes egy fő kopasz fő.

A családon belüli erőszak közügy. Ha egy polgármester követi el, akkor hatványozottan igaz ez. Az asszonyverő országgyűlési képviselő története.

dr. Csomor Sándor ügye 2005-ben kezdődött

Megcsinálták, majd megszüntették.

A kórház sem úszta meg az elmúlt éveket botrányok nélkül - és sajnos nem csak a reform negatív hatása miatt - vezetőcsere, átszervezések, kiszervezések történtek, és további változások várhatóak.

A 2009-es év esztergomi krónikája

Érettségizett polgármesterünk kioktatta az építész és restaurátor szakmát is.

események

2015.03.01. 19:00
2015.03.02. 13:00
2015.03.02. 16:30
2015.03.03. 12:00
2015.03.03. 16:30
2015.03.04. 16:00

Facebook

Légszennyezés

Nincs adatnullnullnullnullnull
SO2NO2NOxCOÓzonPM10
Forrás: kvvm.hu (számadatok: µg/m3)
Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum
Az oldalon megjelenő írások és vélemények nem feltétlenül azonosak az oldal üzemeltetőjének véleményével.
A Szeretgom.hu-n megjelenő felhasználói tartalmakért szerkesztői felelősséget senki nem vállal.