hírek és közlemények

Korszerűsítenék az élményfürdőt, átalakulhat a tömegközlekedés
Közélet

Soron következő ülését április 23-án tartja a képviselő-testület. 36 napirendi pontot tárgyalnak csütörtökön, többek között napirenden az élményfürdő megújítása, a helyi tömegközlekedés, illetve bemutatják Esztergom új sportkoncepcióját is.

339 megtekintés, 0 hozzászólás
Olimpikont gázoltak a 10-es úton Piliscsabánál
Bulvár

A mountain bike-os olimpikont csütörtökön sodorta el egy autó a 10-es úton.

173 megtekintés, 0 hozzászólás
Az országos döntőn is kiválóan szerepeltek a dobós lányok
Kultúra

Több száz iskola vett részt a Bolyai Természettudományi Csapatversenyen, a területi fordulókat még márciusban tartották, április 11-én pedig sor került az országos döntőre is, ahol Esztergomot a Dobó Katalin Gimnázium négyfős csapata képviselte.

113 megtekintés, 0 hozzászólás
Elhunyt Esztergom emblematikus gyógyszerésze, Nemeskéri Edvin
Kultúra

Több mint harminc éven át vezette a Szent István Gyógyszertárat, az esztergomi orvostársadalom kiemelkedő alakja volt. Nemeskéri Edvin április 4-én hunyt el.

658 megtekintés, 0 hozzászólás
Plébániák napja Szentgyörgymezőn
Kultúra

A szentgyörgymezői búcsúval egy időben Esztergom plébániai közös programsorozatot tartanak, amelyre szeretettel várják híveiket. A gyerekeket játszóház várja, a nagyobbaknak kiállításokkal, a felnőtteknek pedig gitárkoncerttel kedveskednek.

102 megtekintés, 0 hozzászólás
Esztergomban fogták el a Király utcai lövöldözőket
Bulvár

Tegnap este hét óra körül elfogtak a fővárosi lövöldözéssel gyanúsított személyek közül két személyt Esztergomban. Két társukat még keresi a rendőség.

2107 megtekintés, 0 hozzászólás
Idén is együtt énekelnek Esztergom kórusai
Kultúra

Ötvenhatodszor rendezik meg a Tavaszi Dalosünnepet, idén április 26-án a Szent Erzsébet Iskolában.

186 megtekintés, 1 hozzászólás
Képriport az új Vármúzeumról, hogy mindenki kultúrával telítődjön
Kultúra

Bejárhattuk a megújult tereket, miközben a szakma előadói vezettek körbe a Vármúzeumban. Kívül-belül változások történtek, egy négyzetmétert sem hagytak érintetlenül. A végeredmény lenyűgöző lett.

560 megtekintés, 0 hozzászólás
Életet lehelnek a Széchenyi térre, indul a termelői piac
Gazdaság

Állandó szerepet kap Esztergom életében a város főtere, nemsokára termelői piac kezdi meg működését. Az önkormányzat termelők jelentkezését várja.

1317 megtekintés, 0 hozzászólás
Érkezik a NAV: szakmai rendezvény a Balassában
Gazdaság

Kihelyezett nyílt nappal érkezik városunkba április 23-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a helyszínen előadásokat és bemutatókat tartanak.

104 megtekintés, 0 hozzászólás
Videóra vették a Petőfi utcán kerítésnek csapódó autót
Bulvár

A Kolos Patika kerítése és egy villanyoszlop közé szorult autójával az eltévedt sofőr. A felvételen jól látszódik, hogy egy ideig próbálta átvenni az uralmat a jármű felett, majd a kocsi győzött. Később a mentők emelték ki, autóját pedig az éj leple alatt a tűzoltók szabadították ki.

5683 megtekintés, 0 hozzászólás
Idén is felfutnak a Vaskapuba
Sport

Az Esztergomi Futóművek április 26-án rendezi meg a Vaskapu Csúcsfutás és Gyaloglás elnevezésű versenyét.

165 megtekintés, 0 hozzászólás
Szoborpark létesül Esztergomban
Kultúra

Középiskolás osztályok jelentkezését várja a Comedium Corso Fesztivál, akik újrahasznosítható tárgyakból készítenek szobrokat.

180 megtekintés, 0 hozzászólás
Elhunyt Dr. Hambach József
Kultúra

Ismét fekete zászló került a Vaszary Kolos kórházra, életének 72. évében elhunyt Dr. Hambach József, nyugalmazott belgyógyász főorvos.

652 megtekintés, 1 hozzászólás
Folytatódik a komáromi kikötő megújulása
Sajtóközlemény

Folytatódnak a munkálatok Komáromban, mely során a teherkikötő korszerűsítése és a tehergépkocsik, valamint a hajók átrakodási rendszerének modernizációja valósul meg.

156 megtekintés, 0 hozzászólás
Lekerül a bubi, indul a strandszezon
Környezetünk

Április 18-án elbúcsúzunk a sátortól, vasárnaptól pedig beindul a strandszezon a Szent István Fürdőben.

190 megtekintés, 0 hozzászólás
Beindult a tavaszi-nyári szezon a Sítechnikában!
Hirdetés

Megújítanád lerongyolódott, elhasználódott garnitúrádat? Professzionális tartozékokkal váltanád fel régi eszközeidet? Legyen szó futásról, kerékpárról, vagy akár síelésről, mindent egy helyen megtalálsz a Sítechnikában, Dorogon.

60 megtekintés, 0 hozzászólás
Versek árasztották el Esztergom utcáit
Kultúra

Április 11-ére, a költészet napjára országos gerillaakciót hirdettek. Távol a szokásos ünnepségektől Esztergom utcáit is elözönlötték a versek, így pár napig még biztos, úton-útfélen költeményekre bukkanhatunk városszerte. Néhányat közülük összeszedtünk, a többit pedig kommentként várjuk.

566 megtekintés, 1 hozzászólás
Közös utakon
Sajtóközlemény

Tegnap délelőtt Esztergom önkormányzatának képviselői a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselőjével egyeztettek az együttműködés lehetőségeiről.

 

354 megtekintés, 0 hozzászólás
Gyakornoki lehetőség Bambergben
Sajtóközlemény

Német testvérvárosunk ismét meghirdette hagyományos gyakornoki programját. Két fő részére biztosítanak lehetőséget, hogy betekintést nyerjenek a bambergi önkormányzat működésébe.

196 megtekintés, 0 hozzászólás

ma történt

1704 - Kukländer báró esztergomi várparancsnok elfogatta Bottyán Jánost, mivel összeköttetésbe lépett a kurucokkal.

A NAP KÉPE

2015-04-13 Öregtemplom kapu felújítás

utolsó hozzászólások

mijen
Én a tömegközlekedésről írtam, János. Ott nincs alternatíva. 
Cserép János
És vállalható, értelmes alternatív megoldás nincs. Autóval Hűvösvölgy, vagy akár Pomáz teljesen jó alternatívák.
mijen
Az rendben van, hogy végre valami elkészült, de tömegközlekedni Esztergom és Budapest között ugyanúgy embert próbáló küzdelem. Sőt. Már a...
mijen
Sajnálattal kell tapasztalnom, hogy a szombati parkolás ingyenessé tétele nem került sem a szakbizottság, sem a képviselő-testület elé. V...
Timas
Nagyon hiányzik a Petőfi, a Dobó és a Szent István Gimnázium kórusa. Tudom, hogy sajnos a Szent István Gimnázium már nem létezik, de vala...
percjelzo
Megint csak elmélkedek. Olvasom az új esztergomi újságot. Minőségi nyomat, minőségi papír, aztán itt véget is ér számomra a minőség! Mind...
percjelzo
Gratulálok annak a SZELLEMES ALKOTÓNAK, aki ezt, és oda kitette!!!!! :-))))))))))))))))))) "Roskadófélben van a ház, Hámlik le a vakolat,...
szende
Isten nyugosztalja Főorvos Úr!
Lucky
Ez ami most ömlik ki ránk (kis-városunkra) még az M1-es érából fogantatik. Az akkori személyzeti kiválasztás Strigós cégek élére jól érzé...
Picur
Annyira bizarr ez az egész történet. Remélem az érintett család megnyugvást és békét  talál a végére. Ez ami most ömlik ki ránk (kis-váro...
Holdfény
Hoztam Ágai Ágnestől még egy verset, amelyben viccesre vette a figurát: Ágai Ágnes  EGY BÉKÁS, NYÁRI ESTE  Akkor egész éjszaka kuruttyolt...

Fórumok

Dudok Dávid, esztergom-kertvárosi lakos vagyok, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves társadalmi tanulmányok szakos hallgatója. Diplomamunkám témája egy kutatás, melyet a Művelődési Házzal kapcsolatban végzek. Nagy segítséget jelentene nekem, ha minél több esztergomi kitölténé kérdőívemet, mely az alábbi linken található:

 

https://docs.google.com/forms/d/1i5rGTeKchGMzbsFNylTwBi0-j9QfPLyuw3DgyaHAGgc/viewform

 

Mindenki segítségét köszönve,

Dudok Dávid

Ezen a fórumon meg mindenki elmondhatná a véleményét anélkül, hogy lefanyalgóznák! Ha kellő odafigyeléssel megváltoztatható lenne a DE, akkor érdemes lenne megpróbálni! Hogy példával magyarázzam az elképzelést:

Nap mint nap, zenekarok vendégszerepelnek a Mindszenty téren. Ez nagyon jó dolog, és szerintem nagyon sokan örülünk neki. DE!

Ha valahogy oda lehetne hatni, hogy a hangerőt élvezhetőre állítsák, nagyobb lehetne az öröm. Visszaemlékezve az évekkel ezelőtti rendezvények hangosítására, ma nagyságrendekkel jobb mint volt, DE! Nem tudom ki vagy kik a hangosítók. Volt olyan műsor, ahol a basszust nagyon kiemelték, szinte az élvezhetetlenség határáig. Ma amikor a Korál vendégszerepelt, a hangerő volt elviselhetetlen. Nejem percekkel ezelőtt jött haza, és azt kérdezte: voltál lent a Korálon? Mondtam igen, de az első szám után eljöttem. Neked is hangos volt? Percekkel ezelőtt a barátommal beszéltem telefonon, és ő is erről panaszkodott. Azt mondta, szólni kellene valakinek. Mondtam neki semmi akadálya, felteszem a Szeretgomra, legfeljebb megint fanyalgónak fognak titulálni. Vagy lehet hogy csoda történik, és az illetékes végez egy mérést, és módosítanak a hangerőn. Majd meglátjuk!

Kedves MINDEN ide látogató OLVASÓ!

Ebben a rohanó, agyat és idegeket borzoló világban álljunk meg egy pillanatra!Vigyor

Csodálkozzunk rá a bennünket körülvevő világra.

Olvassuk el az éppen kezünkbe akadt verset, hallgassuk meg a rádióban éppen felhangzó zenét, nézegessük meg a látóterünkbe került épületet, szobrot, képet...

Ha nyitott szemmel, nyitott füllel, s főleg NYITOTT SZÍVVEL járjuk útjainkat, bizony, meglepően sok szépségre tudunk találni.

Az interneten böngészve is keressük az IGAZI ÉRTÉKEKET, s hozzuk ide mindannyiunk örömére, hogy a 250 éve elhunyt Joseph Haydn-t idézzem:

"A földön oly kevés a boldog és megelégedett ember... Talán a te munkád olyan forrás lesz, amelyből a gondterhelt néhány pillanatra nyugalmat, üdülést merít."

Kívánok jó böngészést, szellemi kikapcsolódást mindenkinek!

Szeretettel Holdfény

 

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

Minden sütés-főzés körül serénykedőnek volt már bizonyára szomorú tapasztalata és olyan élménye is, hogy a tudományát az egekbe dicsérték.

Nos! Ha valami nagyon jól sikerült, főleg ha gyors is, számolj be róla, közölj hozzá receptet, esetleg fotót is mellékelve, hogy nagyobb kedvet kapjunk a kipróbáláshoz. Színesítsük kicsit a lapot! Akár pontozhatnánk is havonta.

Civil kezdeményezés, mely azt szeretné elérni, hogy ismerjük meg, amink már megvan és ott hever a lábaink előtt, javítsuk meg, amin van lehetőségünk változtatni és tegyük szerethetővé városunkat életünk minden területén.

Az ORIGO hírportál értesülései szerint Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemrég tárgyalt Steindl Balázzsal, és abban állapodtak meg, hogy "Tétényire kell rátolni a felelősséget".

http://www.origo.hu/itthon/komment/20110412-sem-a-kormany-sem-a-miniszterelnok-nem-avatkozik-esztergom-ugyebe.html?cmnt_page=1

Ez azt jelenti, hogy legfelsőbb támogatással folytatódik tovább a Meggyes-csoport totális háborúja Tétényi Éva ellen, mindaddig - amíg reményeik szerint - teljesen el nem lehetetlenítik, vagy meg nem szabadulnak tőle.

Ez új fejezetet jelenthet a város lakóinak életében is, hiszen az általuk kétharmados többséggel megválasztott polgármester sorsáról van szó.

Fogjunk tehát össze, és álljunk ki még határozottabban mellette!

Aki olvasott valahol egy jó mondást, bölcsességet, vagy híres emberektől idézetet, az ide beteheti a forrás megjelölésével mindannyiunk épülésére.

 

A Szeretgom.hu oldalt érintő, negatív vagy pozitív, de mindenképpen érdemi (és ha lehet konstruktív) kritikai hozzászólásokat ide kérem...

üdv mindenkinek!

Én is hallottam az említett szóváltást és sajnos imerem az emlitett hölgyet is! Nem szeretnék a keze közé kerülni (már meséltek egy-két dolgot róla) ha esetleg valami miatt be kellene feküdnöm a kórházba. Ha az utcán gy viselkedik hogy viselkedhet a betegekkel? Nem értem, hogy ilyen magatartással lejáratja a saját munkahelyét és még ezt el is nézi neki a kórház vezetősége? Hát igen, ezért tartunk ott ahol tartunk! Szomorú! :(

 
2014.08.19. 4:19

A napokban tanúja voltam egy heves vitának egy esztergomi üzletben.

Két hölgy ment majdnem ölre valamilyen rendőrségi ügy miatt. A harciasabb, keményebb fellépésű nő az alábbiakat kiabálta mindenki előtt:

......A látleletet úgyis olyan orvosok csinálják, akiket ismerek. Nővérként dolgozom a kórházban. Elintézem, hogy ne legyen semmi az ügyből.

Körülbelül ez jött ki a mondanivalójából.

Rajtam kívül még többen elhűlve hallgattuk a vehemens hölgy mondatait. 

Tényleg így működik ez Magyarországon?

 

dossziék

Tétényi szélmalomharca a TIVI Kft-vel. Pürrhoszi győzelem. Sötétség.

Ez elment kérni, ez elrendelte, ez lefolytatta, ez megegyezett, mi elkezdtük fizetni, majd ők átvállalták.

A Gimnázium körül történtek krónikája: 2006-tól napjainkig.

Aki azt hitte a csontvázak csak balról dőlnek, az súlyosan tévedett. A fideszes mintaváros pazarlásainak gyűjteménye.

A Fürdő szálló köré épülő kompexum.

Történetek Esztergomról, Esztergomból.

Esztergom városa 2008-ban 1,4 milliárd forint + ÁFA áron vásárolt mélygarázsokat.

Sokmindenről szavazhattunk...

Az UD Zrt.-ügy különös esztergomi kapcsolatai.

A Szent Miklós Alap nevének hallatán büszkeség töltötte el az esztergomi, és több-kevesebb irigység a nem esztergomi polgárokat. De mi is volt ez az egész? Hol is van a pénz? És van egyáltalán hatása a város népszaporulatára?

Az esztergomi képviselőtestület tagjai időnként különféle botrányokba keverednek. Ezen az oldalon az ezzel kapcsolatos híreket gyűjtjük össze.

Strategopolis, ifjuesztergom, blogok. Stílusszegmentált kommunikáció, avagy mire képes egy fő kopasz fő.

A családon belüli erőszak közügy. Ha egy polgármester követi el, akkor hatványozottan igaz ez. Az asszonyverő országgyűlési képviselő története.

dr. Csomor Sándor ügye 2005-ben kezdődött

Megcsinálták, majd megszüntették.

A kórház sem úszta meg az elmúlt éveket botrányok nélkül - és sajnos nem csak a reform negatív hatása miatt - vezetőcsere, átszervezések, kiszervezések történtek, és további változások várhatóak.

A 2009-es év esztergomi krónikája

Érettségizett polgármesterünk kioktatta az építész és restaurátor szakmát is.

események

2015.04.18. 10:00
2015.04.18. 18:00
2015.04.18. 19:00
2015.04.19. 19:00
Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum
Az oldalon megjelenő írások és vélemények nem feltétlenül azonosak az oldal üzemeltetőjének véleményével.
A Szeretgom.hu-n megjelenő felhasználói tartalmakért szerkesztői felelősséget senki nem vállal.