hírek és közlemények

Hallott már a vonatról, amelyik nem áll meg Kertvárosban?
Gazdaság

Augusztus 31-től újabb menetrend lép érvénybe, így óránként lesz gyorsított járat is Esztergom és a főváros között. Ön pedig újabb perceket takaríthat meg. Ez a járat viszont nem áll meg a kertvárosi állomáson.

1771 megtekintés, 1 hozzászólás
Újra rendes testületit tartanak a városházán
Közélet

Szeptember 3-án 9 órától ülésezik a testület, 18 napirendi pontot tárgyalnak képviselőink.

187 megtekintés, 0 hozzászólás
A Kerektemplom szebb, mint valaha
Egyház

Őszintén és bizalommal várjuk a templom felújításának folytatását. Ha mostanában nem járt a körforgalom felé, mutatunk pár képet a teljesség kedvéért.

676 megtekintés, 0 hozzászólás
Óvodakezdés: október végéig mindenki visszakerül a helyére
Gazdaság

A felújításoktól függetlenül biztosított az esztergomi óvodai ellátás. A jelenlegi városvezetésnek kiemelten fontos, hogy óvodásaink megfelelő környezetben fejlődjenek. Ebben az évben négy óvoda felújítására mintegy 190 millió forint értékben van lehetőségünk. Sajtóközlemény.

461 megtekintés, 2 hozzászólás
40 milliárd forint érkezik a megyébe, na de mennyi jut ebből Esztergomnak?
Gazdaság

A napokban elfogadott integrált területi programok alapján Komárom-Esztergom megye uniós forrásokból közel 40 milliárd forintot fordíthat fejlesztésre a következő hét évben - mondta a megyeházán tartott sajtótájékoztatóján pénteken a megye fejlesztési biztosa.

337 megtekintés, 3 hozzászólás
Dorog tovább robog: tekepályákat avattak a sportközpontban
Gazdaság

A nyár elejétől már az új tekepályákon guríthatnak a tekesport kedvelői a sportközpontban. Dr. Tittmann János polgármester a régi épületben kialakított új pályákat augusztus 27-én adta át hivatalosan a sportolóknak, a hagyományos Comp-L Kupa nyitányaként. 

331 megtekintés, 1 hozzászólás
Amit életében egyszer látnia kell, ha esztergomi
Kultúra

Ingyenes tárlatvezetést tartanak vasárnak a Főszékesegyházi Kincstárban, a különböző dísztárgyak, aranyos kelyhek és csillogó drágaságok között Hinora Edit kalauzolja a látogatókat 15 órától.

636 megtekintés, 0 hozzászólás
Ötödik alkalommal rendelnek el hőségriadót
Környezetünk

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. augusztus 29. (szombat) 00.00 órától szeptember 1. (kedd) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

101 megtekintés, 0 hozzászólás
Valóban álmos kisváros volt Esztergom a nyáron?
Kultúra

Némely felvételek szerint UFO-k keringőztek az égen a Duna felett, mások még mindig furcsa zörejeket hallanak Búbánatban. Az egetrengető események mellett azonban csordogált az élet a városban is. Mégis minek nevezzük Esztergomot nyáron? Egy unalmas és punnyadt kisvárosi közegnek, esetleg egy fesztiválokkal telezsúfolt, a környék lakóinak is élményeket nyújtó központnak? Állóvíz és lapály, vagy inkább eget és földet beterítő isteni sugarakat lövellő attrakciórengeteg?

578 megtekintés, 0 hozzászólás
Ragyogó tehetség a városi sakk életében, nemzetközi versenyen esztergomi ezüst
Sport

Augusztus 22-én, szombaton a Szentgyörgymezői Olvasókörben rendezte az Esztergomi Sakk Club a Szent István Kupa egyéni nemzetközi sakkversenyt, Szlovákiából és Romániából is sokan érkeztek a megmérettetésre. 

248 megtekintés, 1 hozzászólás
Az esztergomi Sic Transit Folk Műhely nagykoncertje zárta a Siófolk Fesztivált.
Kultúra

A Sic Transit Folk Műhely az elmúlt év decemberének siófoki koncertje után idén, augusztus 23-án tért vissza  a Balaton fővárosába, hogy „nagykoncertjükkel” záruljon a Siófolk Fesztivál Bor- és Kenyér Ünnepe.

178 megtekintés, 0 hozzászólás
Elkezdődött az egyetemi élet Esztergomban - Konferencia a Pázmányon
Sajtóközlemény

A PPKE BTK Esztergomban működő Vitéz János Tanárképző Központ 2015. augusztus 26-án Térségi Tanévnyitó Konferenciát szervezett, melyre a városból és környékéről, sőt távolabbi településekről, így Budapestről is közel száz intézményvezető, pedagógus kolléga látogatott el. 

137 megtekintés, 0 hozzászólás
Egy hivatali dolgozó kertjét támadtba be a felhergelt férfi
Bulvár

Az otthona utcájában keletkezett úthiba bosszantotta fel a tokodaltárói férfit.

388 megtekintés, 0 hozzászólás
Esztergom és Tatabánya új összefogása a fejlesztésért, munkahely teremtésért
Sajtóközlemény

Augusztus 26-án az esztergomi városházán folytatódott a Tatabánya – Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlesztési Zóna Nonprofit Kft. létrehozásáról szóló egyeztetés.

170 megtekintés, 0 hozzászólás
Történelmi napok Párkányban
Kultúra

Szeptember 5-én másodszor rendezik meg a Historama történelmi napokat Párkányban, Sobieski szobrának megkoszorúzása után megelevenedik a párkányi csata, a sétálóutcán pedig műsorokkal várják a látogatókat.

183 megtekintés, 0 hozzászólás
Gyurcsányék is az EU elé cibálják az esztergomi vasút ügyét
Gazdaság

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Unió csalásügyi hivatalához fordul az Esztergom-Budapest vasútvonal beruházása kapcsán, mert a párt szerint indokolatlan, hogy a szakaszt 44 milliárdért újították fel - jelentette be a párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

658 megtekintés, 12 hozzászólás
Rendőrök vitték haza az elbarangolt lányt
Bulvár

Kicsúszott az időből a 12 éves kislány, akit a rendőrök adtak vissza szüleinek.

377 megtekintés, 0 hozzászólás
Változik Alberti Péter fogadóórájának időpontja
Közélet

A képviselő augusztus 31-e helyett szeptember másodikán tartja fogadóóráját.

73 megtekintés, 0 hozzászólás
Szent István királytól eredeztethető Esztergom és Bamberg jó kapcsolata
Romanek Etelka

A hagyományokra alapozva tett jó hangulatú látogatást az esztergomi városházán a német Bamberg városának kulturális-közéleti küldöttsége augusztus 25-én. Esztergom testvérvárosának mintegy negyven fős delegációját Romanek Etelka polgármester fogadta.

160 megtekintés, 0 hozzászólás
Máris ütközött az esztergomi vonat, kerülje el a kesztölci elágazást!
Bulvár

Információink szerint egy síneken áthaladó trélerbe hajtott bele a nemrég újra munkába lendülő vörös Desiro. A 10-es főút kesztölci elágazásánál történt balesetben nem sérült meg senki.

15152 megtekintés, 4 hozzászólás

ma történt

1526 - Szalkai László esztergomi érsek elesik a mohácsi csatában.

1595Mátyás főherceg, Pálffy, De Medicis, Aldobrandini alvezérek és Ungnad haditanácsos kíséretében megszemlélik Párkányt, valamint magát a várat is, mely alkalommal kitűnik, hogy annak falain és tornyain mindenütt rések vannak s így augusztus 30.-ikára általános roham végrehajtása határoztatik el. Ez azonban részint az éjfél óta permetező s a várhegy talaját sikamlóssá tevő eső, részint pedig a parancsadás körül elkövetett hibák miatt nem sikerül.

1762 - Felépítik a repülőhidat a Dunán, ami 80 éven keresztül biztosította a közlekedést a két part között.

A NAP KÉPE

2015-08-28 Szeptember 2-án avatják fel a Pór Antal téri játszóteret

utolsó hozzászólások

Cserép János
szóval izé, akkor lehetne komment-szennyezésért is kiáltani. Komment-szennyezés,  zseniális!!!!
Sárik Andrea
Tisztelt Olvasók! A sajtóközlemény megjelenése előtt másfél órával jártam az egyik óvodában. Baráti kérésre, segíteni mentem. Sem tervem,...
szende
Ha jól tudom szept-től kötelező az ovoda azt tudni lehetett már régóta,miért is késlekednek a felújításokkal? Mindenkit fel tudnak venni ...
Balázs
Ne trollkodjuk szét az ötletet, mert mi lesz, ha valami komoly, döntéshozó illető erre téved?   Szóval, hogy nyomatékosítsam a véleményem...
Darth Veder Puci
.. ki lehet számolni hol mennyi : "Mindezt a lakosságszám alapján számította ki a fejlesztési biztos." Más:  Ha valaki egyszer kimondta "...
kopasz76
>Mondjuk azt hozzátehetnéd hogy a hiány 3% alá szorításának az ára Hja kérem, az élet nem habostorta! Azt már a korábbi jegybank elnök is...
Lucky
Ne érts félre, meggazdagodni tiszteletreméltó dolog, a pénznek szaga sincs, tökéletesen érthető mindenki aki azt védi amiből él. Én el ne...
kopasz76
Mit szeretsz akkor az orbanisztáni állapotokon? Nem tudom mi az az orbanisztán. Oh, persze értem én, hogy mindaz ami itt van, de ez így a...
Lucky
Neked nem mindegy, hogy mennyiből nem látsz személyszerint egyetlen fillért sem? Az a pénz le se lassít a megyében mielőtt továbbsuhan.

Fórumok

Dudok Dávid, esztergom-kertvárosi lakos vagyok, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves társadalmi tanulmányok szakos hallgatója. Diplomamunkám témája egy kutatás, melyet a Művelődési Házzal kapcsolatban végzek. Nagy segítséget jelentene nekem, ha minél több esztergomi kitölténé kérdőívemet, mely az alábbi linken található:

 

https://docs.google.com/forms/d/1i5rGTeKchGMzbsFNylTwBi0-j9QfPLyuw3DgyaHAGgc/viewform

 

Mindenki segítségét köszönve,

Dudok Dávid

Legyszives el tudnak legyszi jonni a budapest Sportarénaba szeptemberbe vagy octoberbe mert mindeki akarja hogy budapesten legyenek mjd es koszonkjuk ezt a programot :) Király

Samedi 23 mai 2015 
c'est le  23° anniversaire du jumelage officiel à la mairie de la ville de Cambrai.

Association Cambrai Esztergom amitié, c'était le 23 mai 1992.
Rappel de DESCARPENTRIES Jean président fondateur de l'association.

Kedves MINDEN ide látogató OLVASÓ!

Ebben a rohanó, agyat és idegeket borzoló világban álljunk meg egy pillanatra!Vigyor

Csodálkozzunk rá a bennünket körülvevő világra.

Olvassuk el az éppen kezünkbe akadt verset, hallgassuk meg a rádióban éppen felhangzó zenét, nézegessük meg a látóterünkbe került épületet, szobrot, képet...

Ha nyitott szemmel, nyitott füllel, s főleg NYITOTT SZÍVVEL járjuk útjainkat, bizony, meglepően sok szépségre tudunk találni.

Az interneten böngészve is keressük az IGAZI ÉRTÉKEKET, s hozzuk ide mindannyiunk örömére, hogy a 250 éve elhunyt Joseph Haydn-t idézzem:

"A földön oly kevés a boldog és megelégedett ember... Talán a te munkád olyan forrás lesz, amelyből a gondterhelt néhány pillanatra nyugalmat, üdülést merít."

Kívánok jó böngészést, szellemi kikapcsolódást mindenkinek!

Szeretettel Holdfény

 

Közkívánatra:)

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

Civil kezdeményezés, mely azt szeretné elérni, hogy ismerjük meg, amink már megvan és ott hever a lábaink előtt, javítsuk meg, amin van lehetőségünk változtatni és tegyük szerethetővé városunkat életünk minden területén.

Ezen a fórumon meg mindenki elmondhatná a véleményét anélkül, hogy lefanyalgóznák! Ha kellő odafigyeléssel megváltoztatható lenne a DE, akkor érdemes lenne megpróbálni! Hogy példával magyarázzam az elképzelést:

Nap mint nap, zenekarok vendégszerepelnek a Mindszenty téren. Ez nagyon jó dolog, és szerintem nagyon sokan örülünk neki. DE!

Ha valahogy oda lehetne hatni, hogy a hangerőt élvezhetőre állítsák, nagyobb lehetne az öröm. Visszaemlékezve az évekkel ezelőtti rendezvények hangosítására, ma nagyságrendekkel jobb mint volt, DE! Nem tudom ki vagy kik a hangosítók. Volt olyan műsor, ahol a basszust nagyon kiemelték, szinte az élvezhetetlenség határáig. Ma amikor a Korál vendégszerepelt, a hangerő volt elviselhetetlen. Nejem percekkel ezelőtt jött haza, és azt kérdezte: voltál lent a Korálon? Mondtam igen, de az első szám után eljöttem. Neked is hangos volt? Percekkel ezelőtt a barátommal beszéltem telefonon, és ő is erről panaszkodott. Azt mondta, szólni kellene valakinek. Mondtam neki semmi akadálya, felteszem a Szeretgomra, legfeljebb megint fanyalgónak fognak titulálni. Vagy lehet hogy csoda történik, és az illetékes végez egy mérést, és módosítanak a hangerőn. Majd meglátjuk!

Sziasztok! Megszeretném kérdezni, hogy az Irigy Hónaljmirigy, hanyadikán és hány órakkor lesz pontosan? 

Láttam a plakátot, de ez sajnos nincs rajta...

A Szeretgom.hu oldalt érintő, negatív vagy pozitív, de mindenképpen érdemi (és ha lehet konstruktív) kritikai hozzászólásokat ide kérem...

dossziék

Tétényi szélmalomharca a TIVI Kft-vel. Pürrhoszi győzelem. Sötétség.

Ez elment kérni, ez elrendelte, ez lefolytatta, ez megegyezett, mi elkezdtük fizetni, majd ők átvállalták.

A Gimnázium körül történtek krónikája: 2006-tól napjainkig.

Aki azt hitte a csontvázak csak balról dőlnek, az súlyosan tévedett. A fideszes mintaváros pazarlásainak gyűjteménye.

A Fürdő szálló köré épülő kompexum terve és bukása

Történetek Esztergomról, Esztergomból.

Esztergom városa 2008-ban 1,4 milliárd forint + ÁFA áron vásárolt mélygarázsokat.

Sokmindenről szavazhattunk...

Az UD Zrt.-ügy különös esztergomi kapcsolatai.

A Szent Miklós Alap nevének hallatán büszkeség töltötte el az esztergomi, és több-kevesebb irigység a nem esztergomi polgárokat. De mi is volt ez az egész? Hol is van a pénz? És van egyáltalán hatása a város népszaporulatára?

Az esztergomi képviselőtestület tagjai időnként különféle botrányokba keverednek. Ezen az oldalon az ezzel kapcsolatos híreket gyűjtjük össze.

Strategopolis, ifjuesztergom, blogok. Stílusszegmentált kommunikáció, avagy mire képes egy fő kopasz fő.

A családon belüli erőszak közügy. Ha egy polgármester követi el, akkor hatványozottan igaz ez. Az asszonyverő országgyűlési képviselő története.

dr. Csomor Sándor ügye 2005-ben kezdődött

Megcsinálták, majd megszüntették.

A kórház sem úszta meg az elmúlt éveket botrányok nélkül - és sajnos nem csak a reform negatív hatása miatt - vezetőcsere, átszervezések, kiszervezések történtek, és további változások várhatóak.

A 2009-es év esztergomi krónikája

Érettségizett polgármesterünk kioktatta az építész és restaurátor szakmát is.

események

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum
Az oldalon megjelenő írások és vélemények nem feltétlenül azonosak az oldal üzemeltetőjének véleményével.
A Szeretgom.hu-n megjelenő felhasználói tartalmakért szerkesztői felelősséget senki nem vállal.