Nap képe

2016. május 4., Mónika, Flórián

Testületi ülést tartanak május 5-én, csütörtökön 9 órától a Városházán.

0
354

Közvetve pedig a Szeretgom is részt vett a mentőexpedícióban, ugyanis Balázs Miklós, a segítők vezetője, az E.On dömösi küldöttségének vezetője honlapunkról értesült a segítségkérésről.

0
250

A Féja Géza Közösségi Ház 2016-ban VII. alkalommal hirdeti meg a Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázatot. Jelentkezési határidő és a munkák elküldésének határideje: 2016. július 15. A nevezési lapot a felhívás alján találják.

0
309

Nagy érdeklődés kísérte az Esztergomi Sakk Club és az Esztergomi Sakkiskola II. Szobi Tibor emlékversenyét. A Duna másik feléről, a megye több településéről és Budapestről is érkeztek versenyzők, de volt, aki Kecskemétről családostól jött Esztergomba a sakkverseny kedvéért. A II. Szobi Tibor emlékversenyt végül Akóts Gábor Fide mester nyerte, az esztergomi tehetség, Szabó Márton Mihály a küzdelmek előtt díjat vehetett át Erős Gábortól.

0
148

A Danubius Mozi májusi műsorán szuperhősök, sci-fi és fantasy filmek, meg dühös madarak is láthatók lesznek.

0
170

A mai Európa lényegi kérdésének nevezte a hit és a hitetlenség közötti választás szükségességét Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek homíliájában a Szent Péter bazilikában az Ábrahám Közösségnek bemutatott szentmisén vasárnap.

0
201

Leányvár elején történt a baleset tegnap, az utat lezárták, az autósok Csolnok és Pilisjászfalu felé tudtak kerülni.

0
1183

A fiatal vívók a "Bors Ágoston-Meskó Gábor" emlékversenyen léptek pástra.

0
246

Jelentette be az Országgyűlés hétfői, plenáris ülésén képviselői kérdésre válaszolva Lázár János - írja a promenad.hu.

0
618

Április 30-án rendezték meg Esztergomban a hagyományos vízi lampionos felvonulást. A Kis-Duna sétányon ezrek voltak kíváncsiak a látványosságokra. Ha esetleg lemaradt róla, megnézheti, ha pedig visszaemlékezne a hétvégén látottakra, Kornreich Gábor fotóinak segítségével most felidézheti az eseményeket.

0
3149

Akár az országos, központi események, a jubileumi ’56-os megemlékezések nyitánya is városunkba jöhet a film révén – nyilatkozta a Szeretgomnak Pozsgai Zsolt színházi és filmrendező, a Sötétkapu 1956 című film szellemi atyja, aki szívesen leforgatná a mozit, ha támogatást kapna a várostól. A kezdeményezés azonban elakadt, sőt, időközben újabb megkeresés érkezett az Önkormányzathoz. Múlt héten portálunkon megismerkedhettek a két elképzeléssel is, amelyek eltérő koncepció mentén közelítenének az 1956-os esztergomi eseményekhez. Az írást azóta különböző okokból kifolyólag töröltük. A cikk kapcsán viszont megkeresett minket Pozsgai Zsolt, aki mesélt nekünk előző munkáiról, a magyar tévéfilm feltámasztásáért folytatott küzdelmeiről, illetve a Sötétkapu 1956 születésének hátteréről is. Félő, hogy lecsúszunk erről is, pedig fantasztikus lehetőség előtt állunk. Interjú.

0
265

A hétvégén programrengeteggé változott a Prímás-sziget. Szombaton, az éjszaka csúcspontjaként fellőtték a rakétákat is. A drónfelvételeket Tóth Krisztián készítette.

0
916

A Szent György Vívó Egyesület vívói a hétvégén Veszprémben rendezett utánpótlás vidék bajnokságon nagyszerű vívással 4 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérmet nyertek. A 13 dobogós helyezés mellett további 7 döntős helyezéssel is a legjobbak közt voltak.

0
735

A Komárom-Esztergom megyei tűzoltók és rendőrök pénteken Komáromban tartották közös rendezvényüket, ahol a szakmai díjak mellett az önkormányzatok is elismerésekkel jutalmazták a hazájukat szolgáló szakembereket. Esztergom nevében a rendőrség és a tűzoltóság két-két kollégájának Romanek Etelka nyújtotta át a kitüntetéseket.

0
1346

A keszthelyi versenyen idén is megrázták az éremfát az erzsébetesek.

0
285

Járműexpo a Prímás-szigeten, majális, lampionos felvonulás a Kis-Dunán és F1-s motorcsonakok bemutatója a Nagy-Dunán. Közben felvonultatják a Suzuki teljes modellpalettája, köztük egy 1965-ben gyártott benzines külmotort is. És akinek még ez sem lenne elég, az vasárnap akár még  Rákosi Mátyás egykori luxussétahajójára is felpattanhat. A hétvégén további programokra is sor kerül. Párkányban majálist tartanak a főtéren, a Rugby Club Hotelben pedig az este folyamán koncerteket hallgathatnak az érdeklődők.

0
7918
Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

Ismét nagy mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze Esztergomban az országos szervezésű TeSzedd! akcióban. Az április 28-ai eseményen mintegy ötszáz zsák hulladékot szedtek össze a résztvevők. Sajnálatos módon idén kevesebb civil felnőtt vett részt az akcióban, így az eredmény elsősorban a lelkes diákoknak volt köszönhető.

0
912

Második állomásához ér az Önkormányzat fórumsorozata, jövő héten Esztergom idegenforgalma kerül terítékre.

0
274

A hét végén a Szent György Vívó Egyesület vívói több versenyen képviselték városunkat.

0
580

A Pilisi Parkerdő Zrt. nagyszabású kerékpár-turisztikai fejlesztésének köszönhetően április 27-től 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúrával, egy csaknem 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal áll a kirándulni vágyók rendelkezésére. A Pilist, valamint a Visegrádi és a Budai-hegységet átszelő Pilis Bike bicikliút-hálózat a túra-, illetve a szabadidő kerékpárosok igényeit egyaránt szem előtt tartva valósult meg.

0
1358

Május 2-án, hétfőn Réz András filmesztétát látják vendégül a Helischer József Városi Könyvtárban. A beszélgetés 17 órakor kezdődik.

0
124

A dorogi rendőrök fogták el a zavart férfit Leányváron.

0
488

A Dobó Gimnázium és a Szent Imre Iskola csapatai fej fej mellett haladtak a bajnokság végéig. 2 pont döntött az élen. A tavalyi nyertes Szent Erzsébet Iskola a bronzot szerezte meg.

0
218

A baleset a Tinnyére vezető úton történt, az esztergomi tűzoltók is a helyszínen vannak.

0
843

Könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emeltek a 46 éves férfivel szemben.

1
962
Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

Soron kívüli testületi ülésen döntött az esztergomi képviselő-testület a HÍD Szociális, Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjének személyéről.

0
502

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet tizenegy fogvatartottját, akik reintegrációs jutalomkiránduláson vettek részt börtönlelkészeikkel, április 20-án, szerdán fogadta Székely János segédpüspök Esztergomban - írja a Magyar Kurír.

0
209

Május 8-án, vasárnap 15 órától folytatódik a Dzsámi Kávézó beszélgetős programsorozata, a jövő héten írók és illusztrátorok vendégeskednek az Esztergomból jöttünk, mesterségünk címeré-ben.

0
160

A Székesfehévári Önkormányzat kezdeményezésével párhuzamosan (’Fehérvárra a koronázási palástot!) Esztergomban is szervezkedni kezdtek az interneten. A helyi ötletgazdák azt szeretnék elérni, hogy városunkba hozzák a Szent Koronát örökre. Székesfehérvár közben begyújtotta a rakétákat, Fejér megye székhelyén már most pénteken aláírásgyűjtésbe kezdhetnek. Esztergom viszont megrekedt a neten. Ön támogatná a felvetést, esetleg kivitelezhetetlennek tartja? Pro és kontra.

11
517

A híd túlsó oldalán színpompás virágvásárral, közös városi májusfa-állítással és zenés-táncos programokkal várják a sétálóutcán! Május 1-jén késő délután pedig a világhírű Parno Graszt együttes húzza a talpalávalót.

0
1286
folyamatban lévő események
következő események
2016.05.05. 10:00
2016.05.06. 18:00
-
2016.05.21. 18:00
2016.05.07. 10:00
-
2016.05.08. 16:00
2016.05.07. 15:30
-
2016.05.08. 23:00
2016.05.07. 21:00
2016.05.08. 16:00
szavazógép

Egyetemisták valahol Magyarországon (Szigetváry Zsolt/MTI)

Válasz Szavazatok
Amíg egy kulturált szórakozóhely nincs a városban, nem tudom, miről beszélünk.
17%
Tessék csak elmenni szombat és vasárnap éjszaka a városba, és meglátja, micsoda ifjúsági élet van Esztergomban!
17%
Ha a fiatalok végre szót kaphatnának a sorsuk alakításában. Ifjúsági Önkormányzatról hallot már a csodálatos Esztergom?
0%
Soha. Mert Esztergom nem akar a fiatalok városa lenni, Esztergom nyugalmat akar végre. Magába akar fordulni, járdákat akar építeni, és még legalább 100 évig szeretne rágódni a múltján.
50%
Már azok vagyunk, nem?
0%
Ha akarjuk. Pörgessük fel a város egyetemi életét, lobbizzunk a Pázmánynál, hogy hozzon ide minél több szakot, illetve visszajöhetne a mérnök informatikus képzés is. Ehhez csak ügyes politikusok kellenek.
17%
ma történt

1594 - Megérkeznek a keresztény ostromló seregek előörsei Esztergom alá a győri gyülekezőhelyről. Mintegy 35 ezer főnyi sereg vonul Esztergom alá: magyarok, brandenburgiak, morvák, osztrákok stb., 25 magyar naszád pedig a Dunáról erősíti az ostromlókat.  

2002 - Megnyílik a Mindszenty Emlékhely a szemináriumban a Keresztény Múzeum részeként.

utolsó hozzászólások
mijen
Oké, de most lényegében azt mondtad ki, hogy akinek az a minőségű oktatás kell, amit például az AKG csinál (ami lényegében az én olvasato...
isvtanhalasz
Minek vitték volna Moszkvába? És egyáltalán szerinted hol érdekelte az amerikaiakat, hogy mi van a koronával? Látszatkövetelések voltak a...
mijen
Racionális. Ha gondolod, körülírom azt a kifejezést, hogy marhaság. Ha kevésbé tartod bántónak, akkor nevezzük például tévesnek, hamisnak...
strazsa
Ha a premissza marhaság, erősen gyanítható, hogy a konklúzió konklúzió is az lesz . Ezt az érvelésedet milyen síkon kezeljem? Érzelmi, va...
Cserep Janos
Oké, de most lényegében azt mondtad ki, hogy akinek az a minőségű oktatás kell, amit például az AKG csinál (ami lényegében az én olvasato...
mijen
"Ezt a valósághoz hűen úgy kellett volna mefogalmaznod, magyar tanár létedre, hogy mivel Magyarország már jó ideje idegen érdekek és megs...
strazsa
Nehéz volt követni ezt a magas röptű kioktatást talán azért mert nem egy síkin vagyunk, de az is lehet hogy a hiba az én készülékemben va...
mijen
A mai kormány első lépéseinek egyike az alapítványi iskolák állami támogatásának radikális csökkentése volt. Sok alapítványi iskola el is...
Cserep Janos
Szerintem - ahogy említettem - egy AKG-hoz hasonló szellemiségű és munkagyakorlatú gimnáziumra nemhogy helyi, de akár országos igény is l...
mijen
Nem, nem benned van a hiba. Te pragmatikus kérdéseket tettél fel, amelyek leginkább akkor lennének meghatározóak, ha az önkormányzat mérl...
Ancsus
Biztosan bennem van a hiba, illetve a nem elég egyértelmű kérdésemben, legalább is erre enged következtetni a válasz. Akkor próbálom másk...
Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum
Az oldalon megjelenő írások és vélemények nem feltétlenül azonosak az oldal üzemeltetőjének véleményével.
A Szeretgom.hu-n megjelenő felhasználói tartalmakért szerkesztői felelősséget senki nem vállal.