2016. szeptember 1., Egyed, Egon
0
408

A Kiss János altábornagy utcában is többször volt rá példa. És még lehet is.

0
266

Koncertek, előadások, ajándékok, sport, ingyenes tanácsadás és szűrések. Szeptember 3-án, szombaton 13 órától városi Egészségnap lesz Esztergom szívében. A rendezvényre ingyenes a belépés. Az első 100 regisztráló ajándékot kap.

0
115

A párkányi Danubius moziban nyárbúcsúztató rajzfilmvetítéssel, akciófilmek garmadájával, vígjátékkal és drámai filmalkotásokkal is várják a nézőket szeptemberben.

0
1332

A szabadságharc bukása után Esztergomban került sor az első össznemzeti megmozdulásra. Továbbra sem tudjuk azonban, hogy melyik a nagyobb tökfejség, vérbe fojtani egy nemzet szabadságharcát, amelynek pár hónapon belül uralkodója akarsz lenni, vagy a revolúciót vérbe fojtó Ferenc József mellé(re) tenni a kokárdát a szalámi csomagolásán a 2000-es években. Talán a Habsburg császár már ekkor is tudta, amit sokan még nem is sejtettek: a magyar nemzet papíron ugyan nem felejt, a valóságban azonban kicsit szellős a memóriája. Na, éppen ezt a zavart használták ki 1856-ban.

0
539

A gazdaság erejének csökkenésekor, ahogy a művészeti termékek iránti kereslet csökkent, több kézműves átállt élelmiszer készítésre. Saját alapanyagból kezdtek sajtot, szörpöt, vagy éppen lekvárt előállítani, de más termékekre átállásra is van példa. Botta Mónika Budaörsön él, nemezművesként tevékenykedett, majd saját kertjében és a közeli erdőben termő gyümölcsökből készít szörpöket, lekvárokat, telente gyümölcssajtot. A hegyen fekvő kert fűszernövényei is csinos tasakokba kerülnek, a szappanokba is kerül saját körömvirág, levendula. A kézműves múlt talán egyfajta garancia is a minőségi és szépen csomagolt késztermékre, amik a Kiskosár Bevásárló Közösségben meg is vásárolhatók. Csütörtökön termékkóstolót fog tartani az átadáson a Belvárosi Plébánia kertjében, 17:30-19:30-ig

0
390

A Féja Géza Közösségi Házban szeptember 8-án vehetnek részt a nyitóceremónián.

3
5676

Az új tanévre elkészült az épület is, szeptember elsején tartják az első tanévnyitót.

0
681

Két nap, tizenkét próba, előkelő hely a TFA (Toughest Firefighter Alive)-n.

0
187

Raffay Dávid Vallomások című kiállítása épp' ilyen! Ma 17.30-tól a Dzsámiban tartják a záróünnepséget.

0
675

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezése a Vízivárosban az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál.

0
291

Mármint egymással. Ugyanis augusztus 24-én ünnepélyes keretek között új, modern eszközöket kaptak az esztergomi lánglovagok.

0
279

Közös bemutatkozó rendezvényt tartott a hétvégén a Schmidt-villában az Országos Mentőszolgálat Dorogi Mentőállomása, az Esztergomi Rendőrkapitányság és a helyi katasztrófavédelem kirendeltsége. A programsorozat célja az volt, hogy érdeklődők bepillantást nyerhessenek az életmentésre vállalkozók mindennapi munkájába.

1
574
Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

Az önkormányzat kezdeményezésére augusztus 23-án tanévnyitó értekezletet tartottak a városban működő oktatási, művelődési intézmények számára a Bottyán-palota nagytermében.  Az értekezleten szó volt a Hungast helyzetéről, a különböző intézmények felújításával kapcsolatos kérdésekről, és az Év Diákja cím bevezetéséről is.

0
573

Az esztergomi ipari parkban 6100 négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. pénteken.

0
1246

A háromgyerekes fiatal édesanya augusztus 21-én azzal segítette a rendőrség munkáját egy idős embert ért rablótámadás elkövetőjének elfogásában, hogy mobiltelefonjával lefotózta a tettest, illetve telefonján hívta a rendőrséget. A civil segítségnek köszönhetően a rendőrség rövid időn belül elfogta a rablót, akit előzetes letartóztatásba helyezett.

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum