Múzeumok Őszi Fesztiválja a Duna Múzeumban
Kultúra
2014. szept. 30.

<p style="text-align: justify;">Itt van az ősz, ismét fesztiváloznak a múzeumok országszerte 2014. szeptember 29. és november 9. között. A Duna Múzeum idén három saját rendezvénnyel gazdagítja a Múzeumok Őszi Fesztiválja választékát: október 4-én a Nagy Rajzolás keretében Hullámzó művészetek címmel kínálunk lehetőséget a közös alkotásra, október 10-én a Tanárok Éjszakáján a többi esztergomi közgyűjteménnyel közös programot szervezünk, november 8-án pedig a Herman Ottó Emlékévhez kapcsolódva, az országot járó Herman Ottó Vándortanösvényre épülő családi napra várjuk az érdeklődőket.</p>

NAGY RAJZOLÁS - Hullámzó művészetek

2014. október 4. 10.00-15.00

 

A képzőművészetek, kézműves tevékenységek, különböző alkotótechnikák hullámait tereljük közös mederbe ezen a napon. Az akvarelltől a temperáig, a kavicsmozaiktól a közös óriásrajzig változatos eszközökben és formákban jelenik meg a vízi világ és a természet az alkotás során. Részletek a honlapon.

TANÁROK ÉJSZAKÁJA – Múzeumpedagógiai börze

2014. október 10., 16:00-21:00

 

Esztergom múzeumai és levéltára ezúttal "házhoz mennek": a Dobó Katalin Gimnázium aulájában muzeológus, levéltáros és múzeumpedagógus kollégák várják az érdeklődő tanárokat, óvodapedagógusokat vagy éppen a tanár, tanító szakos hallgatókat. Az intézmények látványos bemutatkozása mellett lehetőséget kínálunk a személyes kapcsolatteremtésre, lehetőség lesz izgalmas játékok, és eszközök kipróbálásra , s nem utolsósorban a múzeumok kreatív oktatási hasznosításához is ötleteket adunk. A helyszínen regisztrálni lehet majd az este további programjaira is: a Balassa Múzeum frissen nyílt Látványraktárának megtekintésére és a Keresztény Múzeum exkluzív tárlatvezetésére. A regisztráló pedagógusok között múzeumi tárlatvezetésekre és foglalkozásokra szóló utalványokat sorsolunk ki, hogy diákjaikkal is megoszthassák majd a múzeumi tanulás élményét.

 MÚZEUMI ŐSZBÚCSÚZTATÓ – Herman Ottó nyomában

2014. november 8. 10.00-14.00

 

A Herman Ottó Emlékév keretében november második hetében vendégeskedik múzeumunkban a Herman Ottó Vándortanösvény, mely családi nap keretében, bemutatókkal kiegészítve mutatkozik be az esztergomi közönségnek. Madarak, halak, rovarok és sok-sok játékos felfedezés vár a közönségre.

 

A programokra a belépés díjtalan. A rendezvények megvalósítását a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület támogatja.

További részletek és programajánlók a Múzeumok Őszi Fesztiválja központi honlapján.

 

/Duna Múzeum/

(forrás)