Sasvári Viktor (2. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 29.

<p style="text-align: justify;">2. számú választókerület, a Fidesz-Kdnp jelöltje.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Több mint hat éve a Vaskapui úton lakom, így kézenfekvő volt, hogy az októberi önkormányzati választásokon a 2. számú körzet képviselőjelöltjeként méretessem meg magam.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Nagyon fontosnak vélem, hogy a megújuló városvezetésben szakemberek, a körzetüket jól ismerők dolgozzanak. Én is itt élek és látom, megtapasztalom azokat a problémákat, melyeket a lehető leghamarabb meg kell oldani – csak így épülhet, fejlődhet a város Vakapui út Szamárhegy és Búbánatvölgyi része.

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

Sok-sok problémát tudunk azonosítani, én városi szinten, de legfőképpen a körzetemben három fő problémát látok, ezek pedig a közlekedés, a világítás és a biztonság hiánya. Jelenleg a Csenkei-híd és környékén az úthálózat szinte használhatatlan, a Vaskapui út felújítása régóta húzódik, csak ideiglenes megoldásokkal próbálták az utak állagát elfogadható állapotra hozni. Ezen mindenképpen változtatni kell. Sajnos az itt lakók (főleg fiatalok) számára nem megoldott a kerékpáros közlekedés (Lidl és Búbánatvölgy között), ezen a szakaszon ki kell építeni egy biztonságos utat. Esztergom város egyik szégyenfoltja az, hogy a magyar közéletbe a köztéri világítás lekapcsolásra került. A 2. számú körzetet a világítás lekapcsolása sok esetben csak azért nem érintette, mert például a Gesztenyés utca, Szamárhegy és környékén, Búbánatvölgy bizonyos részei egész egyszerűen hiányzik a közvilágítás. Családos apaként problémának tartom, hogy eddig nem épültek ki a forgalmas átkelőhelyek környékén fizikai lassítók, de például a Csenkei-hídnál nincs kiépítve a megfelelő gyalogátkelőhely sem. Ezeket a beruházásokat nem lehet tovább halogatni! Nem hagyhatom szó nélkül a jelentős betörések számát sem, főleg a Búbánat, Szamárhegyi üdülőkörzetben nem megoldott a folyamatos és elvárható rendőri/polgárőri jelenlét. Amennyiben a választók megtisztelnek a bizalmukkal, ezeket a problémákat a lehető leghamarabb meg fogjuk oldani.

 

 

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

2000 óta tagja vagyok a FIDESZ helyi szervezetének, soha más politikai párttal nem szimpatizáltam, így egyértelmű volt, ha részt kívánok venni a politikai életben, azt csak a FIDESZ oldalán teszem meg. Esztergomban születtem, itt jártam iskolába, országos optikai kereskedelmi hálózatom központja is itt van. Itt lakom és látom, hogy ez a gyönyörű hely az elmúlt években hanyatlott, környezete folyamatosan pusztult le. Szeretném elérni, hogy Esztergom egy fejlődő, élhető, biztonságos település legyen, ahol a fiatalok jól érzik magukat, a családok nyugodtan élhetnek, a vállalkozók fejleszthetik vállalkozásaikat, ahol a sportolni vágyók sportolhatnak. El kell érnünk, hogy Esztergom az ország egyik turisztika központja legyen, ahová örömmel érkeznek, és ahonnan elégedetten távoznak az idelátogatók.

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Az elmúlt évek csatározásai olyan szinten tönkretették a várost, hogy az már tovább nem tartható! Mi, esztergomiak mindig is büszkék voltunk arra, hogy az ország egyik legszebb városából származunk, de ha egy idelátogatót körbevezetünk, nekünk is be kell látnunk – értékeink pusztulnak, az elmúlt évek elmaradt beruházásai nagyon hiányoznak. A lehető leghamarabb el kell érni, hogy a város ismét „beinduljon”, ez egy új együttműködő, valóban tenni akaró képviselőtestülettel és polgármesterrel könnyen elérhető lenne. Szeretem ezt a várost, én is itt élek! A választópolgárok segítségével, közösen elérhetjük, hogy Esztergom újból egy modern, az értékeire büszke és azokat gondozó, fejlődő város legyen!

 

Névjegy

2. számú választókörzet – Szamárhegy, Búbánatvölgy, Szentjánoskút

Sasvári Viktor

Esztergomban születtem 36 éve, párommal és gyermekemmel ma is itt élek a választókörzetben. A Somogyi iskola után az esztergomi Ferences Gimnáziumban tanultam, majd több felsőfokú képesítést is szereztem. Tíz évvel ezelőtt átvettem az édesapám által alapított szemüvegek kis- és nagy kereskedelmével foglalkozó családi vállalkozás vezetését. Úgy érzem, sikerrel vittem tovább az apai örökséget, ma már egy cégcsoportot irányítok, amely számos szakmai elismerést kapott az utóbbi években. A család és munka mellett igyekszem időt fordítani a sportra is, elnökségi tagja vagyok a Vasas Horgászegyesületnek és az Esztergomi Kosárlabdázók Közhasznú Egyletének is.

Képviselőként célom Esztergom, azon belül a választókerület fejlesztése, a biztonságos mindennapok megteremtése valamint az aktív közösségi élet támogatása.

 

Tel.: (+36) 30/360-0003
E-mail: 2es.korzet@gmail.com

(forrás)