Kórustalálkozó Dorogon, hangverseny a Bazilikában
2014. 10. 01. 0:00
2014. 10. 04. 0:00

A Musik-Land Utazási Iroda szervezésében október 1-én, szerdán érkezik hazánkba Maria del Rosario Domínguez Rey egyesületi elnök asszony vezetésével, a Kanári-szigeteken található Las Palmas de Gran Canaria székhelyváros egyetemének tanáraiból és volt hallgatóiból álló kórus.

 

A 35 fős Coral Canticorum Peritia et Doctrina tagjai Inmaculada Egüés Oroz zenei igazgató nő vezénylésével részt vesznek  a dorogi József Attila Művelődési Házban október 2-án, csütörtökön 17 óra 30 perces kezdettel megrendezésre kerülő 39. Nemzetközi Kórustalálkozón. Műsorukban a barokk és romantikus művek mellett különböző spanyol régiók népszerű dalai is szerepelnek.   A nagyszabású rendezvényen rajtuk kívül  párkányi (Szlovákia), budapesti, perbáli, esztergomi és dorogi  énekesek mutatják be műsorukat.

 

A Spanyolország legdélebbi tartományában élő  dalosok október 4-én, szombaton 11 óra 15 perces kezdettel az esztergomi Bazilikában fognak énekelni.

 

 A kórustalálkozó és a hangverseny színvonalas szórakozási lehetőséget ígérnek a kóruszenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére, így ezekre is, a belépés díjtalan.

 

Ötnapos programjuk során a spanyol vendégek megismerkednek Budapest és a Dunakanyar nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára és részt vesznek egy középkori lovagi tornán is.