Dr. Csákvári Nikoletta (5. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 23.

<p style="text-align: justify;">5. választókerület, a Vállalkozók Pártja jelöltje.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?
A körzetben, az Eszperantó utcában születtem és ott is élek 34 éve. Szüleim, nagyszüleim is itt éltek. Én valóban az egész életemet a körzeten belül élem, itt lakom, itt jár óvodába a kislányom és itt is dolgozom gyógyszerészként.


2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Hivatásomból adódóan is nyitott és fogékony vagyok az emberek problémáira, hiszen a gyógyításra és segítségre esküdtem fel. Igazságérzetem és tettvágyam pedig alkalmassá is tesz arra, hogy elérjem a kitűzött célt. Közgazdász végzettségemnek köszönhetően szociális rálátáson kívül gazdasági és pénzügyi ismeretekkel is rendelkezem. Alapelvem a meghallgatni és meghallgattatni- amit hol máshol lehetne érvényesíteni, mint a legszűkebb életteremen, a Királyvárosban.

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?
Az egyik legfontosabb probléma az természeti elemekkel való küzdelem. A gyakran visszatérő árvíz miatt a Sziget és a Kis-Duna sétány védelmi rendszerének megerősítése szükséges, a kis idő alatt nagy mennyisségben lezúduló csapadék pedig elárasztja az utcákat- ezt a vízelvezetés korszerűsítésével lehet orvosolni.


A város főterének, a Széchenyi térnek a helyzetét rendezni kell. A díszburkolat folyamatos javításra szorul, a téren lakóknak megoldást kell találni a behajtásra, az üresen álló önkormányzati üzlethelyiségeket pedig kedvezményesen, bizonyos feltételek mellett ki kell adni, akár nonprofit, közösségformáló tevékenység céljára is. Ilyenre van már példa az országban.


A körzet az egyik fő célpontja a turistáknak. Turistabaráttá kell tenni: turistainformáció működtetésével, az üzletek és vendéglátó egységek számának növelésével (a Kossuth Lajos utcán és a Széchenyi téren) nyilvános illemhely telepítésével, alkalmanként programsorozat szervezésével.


Nem utolsó sorban a buszvégállomás és a piac is számtalan problémát felvet. Az utak kátyúzásával kellene kezdeni, majd a buszvégállomást a városközpontból kiköltöztetni; a piacon pedig lehetőséget adni a helyi termelőknek és zöldségeseknek, hogy ismét vonzóvá váljon a piac az esztergomi lakosok számára.


4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

Soha nem politizáltam és a jövőben sincs szándékomban. Én úgy gondolom, önkormányzati választáson a képviselők személyének a kiválasztásakor nem szabad, hogy a politikai hovatartozás döntsön, itt az emberre kell szavazni, akit méltónak és képesnek érzünk ahhoz, hogy képviselje az érdekeinket. A Vállalkozók Pártjának képviselőjelöltjei nem politikusok, esztergomi vállalkozó polgárok, akik szeretnének vállalkozni a város életének rendbetételére is.

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?
A legfontosabb és viszonylag könnyen megoldható probléma a lakosság képviselőtestületbe vetett hitének és bizalmának visszaállítása. Ehhez csak egy olyan képviselőkből álló testület megszavazására van szükség, akik valóban a városért, illetve személyenként saját körzetükért is akarnak dolgozni, bevonva ebbe a választópolgárokat, figyelembe venni véleményüket és építő kritikájukat. Személy szerint én ilyen képviselő szeretnék lenni.


Bármilyen további kérdés esetén állok minden választópolgár rendelkezésére: drcsakvari5@gmail.com

(forrás)