Láposi Ferenc (8. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 22.

<p style="text-align: justify;">8. választókerület, az LMP képviselőjelöltje.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Családommal a 8. számú körzetben élünk már 48 éve, és több mint 14 éve itt dolgozom az Ipari parkban.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

A 8. számú körzet szinte minden utcájában jól ismernek, bizalommal fordulnak hozzám. Vannak itt lakók, akikkel folyamatos és rendszeres kapcsolatban vagyok, többük barátjának tekint.

 

Lokálpatriótaként eddig is segítettem az itt élők problémáin - ha hozzám fordultak - és büszkén mondhatom, hogy az itt lakók mindig egymást támogatva kerestek megoldást a közösséget érintő feladatokra. Rugalmas, kreatív és sokoldalú problémamegoldó képességem - amely a munkámban is mindig nagy segítség - környezetem jelen és jövőbeli feladatainak megoldására sarkall.

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

Felelőtlenség lenne azt állítani, hogy minden gond és probléma varázsütésre megoldódik, ha bizalmat kapok. Az itt lakók jelzéseit figyelembe véve és látva, tapasztalva a körzetben élők gyalogos és autós közlekedéssel kapcsolatos nehézségeit, az alábbi feladatok megoldását gondolom a legégetőbbnek:

- körforgalom kialakítása a Petőfi-/Dobogókői-/ Terézia úti csomópontban,

- járdák építése, ahol a lehetőség adva van (pl: Dobogókői úton a „Park Centertől” a Diósvölgyi elágazásig, Galagonyás út alsó része, a Kenderesi útig...),

- a közvilágítás teljes visszaállítása, továbbépítése (a Dobogókői úton a Diósvölgyi elágazásig...),

- az útburkolatok állapota (Mély út alsó szakasza, Babits út alsó része, Diósvölgyi út),

- a tömegközlekedés javítása (legalább a régi szintre), a pilisszentléleki járatszámok növelése,

- hatékony csapadékvíz-elvezetés, árkok tisztán tartása, újak építése.

 

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

A politikát messziről szemléltem és most sem politizálni kívánok, hanem képviselni lakókörzetem érdekeit, munkámat az itt élők életminőségének javítására fordítani, eltüntetni a város „torzóit”, és támogatni minden olyan tevékenységet, ami a város/itt élők javát szolgálja. Ezért szándékozom a képviselő testületben dolgozni.

Őszintén remélem, hogy bizalmat kapok, és mindazt bizonyíthatom is, amiről itt beszéltem. Az LMP listáján azért indultam, mert Esztergomban egyre erősödik az a szemléletben, gondolkodásban, értékrendben hasonlóan gondolkodó közösség, amelyet munkámmal támogatni gondolok és számomra ők az egyetlen jelenleg felvállalható párt.

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Egy olyan képviselő-testület felállása, amely a városunkban lakók érdekeit messzemenően szem előtt tarja, munkáját pontosan, rendszeresen és következetesen látja el; élén a polgármesterrel, akivel minden vita, igény-elvárás különbség, nézeteltérés, konfrontáció esetén is konszenzusra tud jutni – akkor könnyen megoldhatóvá válnak a problémák és a fejlődés, fejlesztés is zökkenőmentessé válhat.

(forrás)