Térségi tanévnyitó konferenciát tartottak a Tanárképző Központban
Kultúra
2014. aug. 28.

<p style="text-align: justify;">2014 augusztus 26-án a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központjának szervezésében esztergomi térségi tanévnyitó konferenciára került sor. A Kar hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a programot a pedagógusképzésben partnerének tekintett helyi intézmények munkatársai számára.</p>

A mintegy száz résztvevő pedagógus a város és környékének óvodáiból, iskoláiból segítő intézményeiből érkezett. Dr. Gloviczki Zoltán dékánhelyettes köszöntője után két szekcióban folytatódott a tanácskozás. Az óvodapedagógusok számára Paszkoszné Kulcsár Andrea, az EMMI vezető főtanácsosa, az óvodai élet szabályozásának alighanem legfelkészültebb hazai ismerője adott elő aktuális szakmai kérdésekről, míg a tanítóknak, tanároknak Kamp Alfréd, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főmunkatársa tartott előadást és beszélgetést a tankönyvellátással kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint az új generációs tankönyvek fejlesztéséről.

 

Az előzetes regisztráció során készült felmérés szerint a résztvevők legnagyobb érdeklődéssel a hazai közoktatás szakmai irányítójaként dolgozó állami vezető, Sipos Imre helyettes államtitkár előadását várták, aki felkérésünknek eleget téve gyakorlati megközelítésből, a pedagógusok és intézményvezetők problémái és kérdései iránti empátiával mutatta be az előttünk álló tanév legfontosabb feladatait, eseményeit.

 

/ PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ/

(forrás)