Bemutatták az új Suzukit
Gazdaság
2013. márc. 5.

<p>A 83. Genfi Nemzetközi Autószalonon, március 5-én mutatta be a Suzuki Motor Corporation a minden elemében új SX4-et. Az új modell alapja az S-Cross, amit a cég a 2012-es Párizsi Autószalonon állított ki.</p>

A Suzuki formatervezői és mérnökei eredetileg a jelenleg forgalomban lévő SX4 utódjának szánták az új modellt, ám a vásárlók részéről a crossover autók iránt Európában és a világ más helyein is mind markánsabban megnyilvánuló igényekre reagálva hamarosan rájöttek, hogy „valami nagyobban” kell gondolkodniuk. Bár nagyobb mérete révén az új modell átlép a C szegmensbe, továbbra is az „SX4” emblémát viseli majd, ezzel is kifejezve, hogy a Suzuki (a cégre a névben az „S” utal) mind a crossover autók („X”), mind pedig az összkerékhajtású személygépkocsik („4”) piacán úttörő szerepet vállal.

A Suzuki a kisautógyártás terén megszerzett tudását és tapasztalatát, valamint a sport-szabadidő gépkocsiknál alkalmazott legkorszerűbb technológiák előnyeit ötvözve alkotta meg az új SX4-et. A modell tervezésénél a jellegzetes crossover formaterv, az adott kategóriában legnagyobb utas- és csomagtér, a jövőbe mutató összkerék-meghajtási mutatók, és a kategórián belüli egyik legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás volt a fő törekvés. Az eredmény a kialakítás, a használhatóság, a teljesítmény és az üzemanyag-felhasználás ideális együttese. Az új SX4 nemcsak kiváló vezetési élményt nyújt, hanem az eddiginél is szélesebb körűen használható a család számára, illetve egyéb területen.

Az új SX4 a Magyar Suzuki esztergomi gyárában készül, és ez év őszén kerül piacra. A Magyar Suzuki a Suzuki Motor Corporation európai gyártási központjaként a cégcsoport fontos tagja. Az új SX4 bevezetése egyben egy bővítési program kezdetét is jelenti, amelynek keretében a Magyar Suzuki új exportpiacokat céloz meg, növeli gyártási volumenét, és a Suzuki globális stratégiájának fontos gyártóbázisa lesz.

 

 Az új SX4 fő jellemzői

 • Jellegzetes „crossover” formaterv - Az új modell dizájnjában egyszerre van jelen a bátor, sportos crossover forma, a markáns vonalak, az elegáns, egyedi karakter, valamint a kiváló légellenállási tulajdonságok.

• Több hely az utasoknak és a csomagoknak - A C kategóriás méretnek köszönhetően az egész család élvezheti az új SX4 tágas utasterének és csomagterének (430 liter*) előnyeit.

* A Német Autóipari Szövetség (VDA) módszerével végzett mérés szerint

(forrás)