Tétényi: A Fidesz felbőszítette Meggyes Tamást
Közélet
2013. febr. 28.

<p>Esztergom Önkormányzata február 28-i, rendes képviselő-testületi ülésén Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár személyesen jelentette be, hogy a város az állami adósságkonszolidációból 50 százalékban részesül, valamint hogy kiemelt fejlesztést indítanának el az Ister-Granum EGTC integrált gazdasági övezet területén.</p>

A kormányzat részéről megmutatkozó és a város 30 ezer polgárát szolgáló segítségnyújtás azonban úgy tűnik, felháborította Meggyes Tamást és csapatát. Az államtitkár távozása után a költségvetés tárgyalásának elkezdésekor azonnal személyeskedésbe kezdtek, amelyet Tétényi Éva polgármester lezárt, mivel az a stílus és hangnem, ami a helyi Meggyes-csoportot jellemzi, sem a város polgárai, sem a Fidesz szavazói számára nem elfogadható. Ezt követően Meggyes Tamás és Steindl Balázs frakcióvezető a többi fideszes képviselővel együtt kivonult az ülésteremből. Az így határozatképtelenné vált testületi ülésen átbeszélésre került a város amúgy nullásra tervezett költségvetése. Az azonnali döntést igénylő kérdésekben (4 napirendi pont) a polgármester nyilvánosan kérte arra a Fidesz-frakciót, hogy jöjjenek vissza és döntsenek a megyei rendőrkapitánysággal való együttműködésről, az ipari parkban lévő vállalatok segítségnyújtását fogadják el, és március 12-én a költségvetés elfogadására üljön össze a testület. Miután Kálmán Sándor képviselő nyilvánosan be is jelentette, hogy nem jönnek vissza az ülésterembe, ezért semmi biztosíték nincs arra, hogy Esztergomnak 2013. március 15-én – a törvényben megszabott határidőig - elfogadott költségvetése lesz.

Immár sokadszorra nyer bizonyítást, hogy a Meggyes csoport kicsinyes érdekei előbbre valóak a közjónál.

 

Esztergom, 2013. február 28.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere


 

Steindl Balázs frakcióvezető az MTI-nek elmondta, ebben a légkörben nem kívánták folytatni a költségvetés tárgyalását. Emlékeztetett: korábban is volt arra példa, hogy a frakció kivonult az ülésről, majd a következő alkalommal normalizálódott a hangnem.
A frakcióvezető hozzátette, a törvényes határidő előtt elfogadják Esztergom költségvetését, ezért várhatóan a jövő héten új testületi ülést tartanak.

MTI

(forrás)