100 milliós támogatás az ÖNHIKI keretből
Közélet
2012. dec. 20.

<p>100 millió Ft támogatást utalt át az állam Esztergom város számlájára az ÖNHIKI (önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok) keretből. Az átutalt támogatás segíti az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal működését.</p>

A Fidesz-K*** Esztergomi Frakció még nyár végén terjesztette a képviselő- testület elé azt a határozati javaslatot, melyben a fent leírt keretből kért a város támogatást.
A tárgyalásokat Dr. Völner Pál választókerületi elnök kezdeményezte, melynek eredményeképpen a 100 millió Ft már megérkezett Esztergom Város számlájára.
A Fidesz-K*** képviselői bíznak abban, hogy a jövőbeni állami hitel átvállalással, amely mintegy 9 milliárd Ft segítséget nyújthat a városnak helyre áll Esztergom gazdasági helyzete.

 

Fidesz-K*** Frakció
Esztergom


 


A város polgármestere az MTI-vel azt közölte: csütörtökön arról értesítették az önkormányzatot, hogy a kincstár 616 millió forint inkasszóval terhelte meg a helyhatóság számláját az állam által átvett intézmények fenntartási költségeire.
Tétényi Éva elmondta: iparűzési adóból 228 millió forint folyt be a város költségvetésébe, és az államtól kapott 100 millió forint megérkezése után is még 300 milliós a hiány a számlán. Így egyes kötelezően ellátandó önkormányzati feladatokra, mint amilyen a közvilágítás és a hóeltakarítás is, nincs fedezet - tette hozzá.

 

 

 

MTI

(forrás)