Virtuálisan is bejárhatjuk Párkány utcáit
Kultúra
2012. okt. 31.

<p>Szlovákiában elindult a Google Street View szolgáltatása, amivel virtuálisan is körbejárhatjuk az országot, Párkánynál a Dunán áttekintve pedig rálátni a Bazilikára is.</p>

Körülbelül egy éve járt Esztergomban a Google autója 360 fokos fényképezőgéppel felszerelve, ám mint kiderült, akkor nem a város utcáit fotózták, hanem a Google Térkép-szolgáltatását frissítették, pontosították. Valóban, azóta sokat javult a város térképe a Google-ön. Magyarországon sokáig adatvédelmi okokból nem indult el a fényképes szolgáltatás, míg tavaly megállapodás született a cégóriás és az adatvédelmi szervezetek között. Azóta - legalábbis jogi - akadálya nincs, hogy hazánkban is virtuálisan bejárhassuk városainkat. (Bár a román NORC egy hasonló szolgáltatást működtet, amivel megtekinthető Budapest, a Balaton, Debrecen, Győr, Hajdúszoboszló, Miskolc, Szeged és Szentendre.)

Az esztergomiaknak egyelőre azzal kell vigasztalódniuk, hogy Párkányban már elindult a Google turisztikai szempontból sem elhanyagolható szolgáltatása, és a Dunán áttekintve egy-két esztergomi épület feltűnik.

Katt a képre!


Az utcanézet előhívása nem nagy ördöngösség. A maps.google.hu-t megnyitva, a menü bal felső sarkában megjelenő sárga figurát kell Párkány valamelyik kék színnel jelzett útvonalára húzni, majd itt az egérrel vagy billentyűzettel lépkedhetünk, zoomolhatunk, körbenézhetünk.

Párkány virtuálisan is körbejárható utcái

A Bazilika uralja a panorámát a 63-as úton is


Adatvédelmi okokból az arcok és rendszámok nem láthatóak (a képen a Petőfi utca)

 

Reméljük, hogy az utcanézet több turista érdeklődését is felkelti, amiből Párkány és Esztergom is profitálhat a jövőben!

(forrás)