Elsőfokon ismét pert nyertünk alperesként az Önkormányzat ellen
Közélet
2012. máj. 21.

<p>2009 augusztusában, a nyomtatásban megjelent Szeretgom kiadvány címoldalán jelentettünk meg egy olvasói levelet Iskolapélda néven, mely a Szent István Gimnázium ügyével foglalkozott. A cikknek köszönhetően összesen négy bírósági eljárás szakadt az évek során a Szeretgom nyakába: nyertünk már sajtópert, mentettek fel jogerősen rágalmazás vádja alól, egy esetben a felperes igazgató állt el a keresetétől. A legkitartóbb peres fél Esztergom Város Önkormányzata volt: legutolsó perbe hívásunk már a 2010 októberi választásokat követően történt, melynek a napokban született meg az elsőfokú bírósági ítélete. A felperes Önkormányzat keresetét az eljáró Kecskeméti Törvényszék alaptalannak ítélte és elutasította.</p>

Az ítélet úgy gondolom igen tanulságos olvasmány és retrospektíve nagyon szépen összefoglalja a gimnáziummal történeteket is. Alperesi félként igen komoly energiát fektettünk abba, hogy a lehető legteljesebb okirati bizonyítékokkal körbebástyázva védjük meg az igazunkat:

Esztergom Város Önkormányzatának 15 napja van fellebbezni a nem jogerős ítélet ellen. Az önkormányzat jogi képviselője a másfél év alatt egyetlen bírósági tárgyalási napon sem vett részt.

(forrás)