Ötmilliót fizethet Meggyes, a Hídlap és az ETV Horváth Mihálynak
Közélet
2011. jún. 9.

<p>Elsőfokú ítéletet hirdetett tegnap a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a Horváth Mihály felperes, és Meggyes Tamás, EHIR Kft, valamint az ETV alperesek között folyó személyiségi jogi perben. Az alpereseket egyetemlegesen 5 millió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezték, Meggyes Tamásnak pedig nyilvánosan, a Hídlapban és a helyi televízió adásában fel kell olvasnia az alábbi bocsánatkérést.</p>

Alulírott Meggyes Tamás, Esztergom egykori polgármestere az utóbbi években az írott és a nyomtatott sajtóban többször is valótlanul nyilatkoztam Horváth Mihályról.

Nem igaz, hogy Horváth Mihály kapcsolatba hozható Misznéder Jánossal, akinek tízmillió forintot adott, amit Misznéder János arra használt fel, hogy felgyújtassa a házamat. Valótlanul állítottam, hogy Horváth Mihály pénzt adott Misznéder Jánosnak azért, hogy rávegye Pócsföldi József önkormányzati képviselőt, hogy szavazzon a képviselő-testület feloszlatására.

Állításaimmal ellentétben nem igaz, hogy Horváth Mihály velem kapcsolatos nyomozati iratokat lopatott el rendőrségi szervektől.

A hamis állításaimmal Horváth Mihálynak okozott károkért az elnézését kérem.

 

A bíróság 750 ezer forint + áfa perköltség, és 300 ezer forint illeték viselésére is kötelezte az alpereseket. Az ítélet nem jogerős.

 

Az ítélet jogerőre emelkedése után a kártérítést Horváth Mihály jótékony célokra kívánja fordítani.

(forrás)