Orbán Viktor felhívása
Közélet
2011. febr. 5.

<p>Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke várja a polgárok kérdéseit.</p>

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy Orbán Viktor videoüzenetében arra kéri az embereket, hogy tegyenek fel kérdéseket, "legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd".

Mi is megfogalmaztuk a saját kérdéseinket, amiket már sokan eljuttattunk a Miniszterelnök Úrnak. Amennyiben Te is szeretnél Orbán Viktor Úrtól választ kapni a kérdésekre, csatlakozz hozzánk és küldd el kommentként az alább olvasható leveleket.

Orbán Viktor Facebook lapján először lájkolni kell a miniszterelnököt, hogy hozzászólhass, majd ide kattintva írhatod meg a saját kérdésedet, vagy másolhatod be a miénket.

A levelek:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

- Hogyan ítéli meg az Ön által megfogalmazott nemzeti együttműködés megvalósulását Esztergomban, ahol az országos szinten is kimagasló, 2/3-os többséggel megválasztott Tétényi Évától megvonták az összes jogát, mielőtt bármit bizonyíthatott volna az őt megválasztó polgároknak?

- Mennyire tartja etikusnak, hogy az új polgármester jogfosztását az a Meggyes Tamás szavaztatta meg, aki ténykedésével Magyarország kimagaslóan legeladósodottabb városát hozta létre, ahol az egy főre eső tartozás hatszor annyi, mint a Demszky által irányított Budapesten?

- Mennyire tartja etikusnak, hogy az adósságrendező bizottság testület által delegált tagja - a Fidesz-frakció szavazata alapján - ugyanez a Meggyes Tamás?

- Helyesli-e Ön, hogy a Fidesz-frakció által előterjesztett és elfogadott válságköltségvetésben 30 millió forintot szántak magánpereik ügyvédi költségeire - természetesen kizárva ebből a juttatásból a többi, nem Fideszes képviselőt -, míg 0 forintot szavaztak meg a játszóterek és zöldfelületek karbantartására?

Bízva az Ön szavahihetőségében, felidézzük Önnek esztergomi nyilatkozatát, amikor a helyi lakosok Önhöz fordultak segítségért:"a polgárok csak a kormányzattól várhatnak megoldást".

Kérjük - mint Esztergom díszpolgára -, kiemelt figyelmet fordítson kérdéseinkre.

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mennyire tartja önmagát etikusnak és hitelesnek, amikor csalfa színdarabjában, facebook pojácaként az emberek felvetéseit, kérdéseit kéri, miközben a tízezrek véleményét képviselő Tétényi Éva esztergomi polgármester kérdéseit, kéréseit folyamatosan megválaszolatlanul hagyja? Ebben az esetben Ön csak Tétényi Évát nem tartja válaszra méltó embernek vagy Esztergom lakosait sem?

 

Reméljük a Miniszterelnök Úr végre válaszra fog méltatni minket is egyszer!

(forrás)