Ingyen netért és telefonért sír az esztergomi Fidesz
Gazdaság
2010. dec. 15.

<p>Mivel az adósságrendezés miatt nem kapnak tiszteletdíjat, így ingyen netet és telefonálást akar a Steindl vezette Meggyes frakció. A válságkezelés és az önzés magasiskolája.</p>

Esztergom vállát - köszönhetően Meggyes Tamás költekezési vágyának és a helyi Fidesz frakció gondolkodás nélküli bólogatásának - közel 25 milliárd forint adósság nyomja. Tétényi Éva törvényi kötelességének tett eleget amikor megindította azt az adósságrendezési eljárást, amelyet már Meggyesnek is kötelessége lett volna elindítani.

Az eljárás mellékterméke az, hogy az önkormányzati képviselők bebizonyíthatják, hogy valóban a városért akarnak tevékenykedni és nem a tiszteletdíj motiválja őket.

Lássuk miképp érzik át ezt a helyzetet Esztergom fideszes fiai. A jelek szerint érzékenyen érintette őket a zsebükből kieső néhány tízezer forint.

A Steindl Balázs által vezetett frakció sürgősséggel nyújtott be egy indítványt, a december 16-i ülésre. Idézném:

A Képviselő-testület tagjai az adósságrendezési eljárás elindításával nem kapják meg tiszteletdíjukat. A képviselői munkához viszont elengedhetetlen a mobiltelefon valamint az internet használata, hiszen mind a bizottsági, mind a képviselő testületen tárgyalandó előterjesztéseket az internetről kapják meg a képviselők és telefonon keresztül tartják a kapcsolatot a hivatal dolgozóival, valamint telefonon keresztül intézik a városunkkal kapcsolatos ügyeket.
Ahhoz, hogy a képviselő testület tagjai akadálytalanul tudják végezni munkájukat, az alábbi határozati javaslat elfogadását kérjük a Tisztelt Képviselő-testülettől:

…./2010.(XII.16.) esztergomi öh.

1. Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a képviselőknek 2010. október 1. napjától az önkormányzati ciklus végéig havonta megtéríti legfeljebb 6.000 Ft/hó/képviselő összeg erejéig az internet-használatot.

2. Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a települési képviselők részére 2010. október 1. napjától megbízatásuk megszűnéséig feladataik ellátásához mobiltelefont biztosít, és a mobiltelefon használatának a havi hívásdíját bruttó 20.000 Ft költségkeret erejéig átvállalja. A keretösszeg túllépése esetén a képviselő negyedévente köteles megfizetni a negyedév szerint kimutatott többletköltség összegét.

3. Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Polgármester útján felkéri a Jegyzőt, hogy az 1. és 2. pontban szereplő döntésével kapcsolatos összeg fedezetét tervezze be a 2011. évi önkormányzati költségvetés összeállítása során.

Tetszenek érteni, ugye? Miközben a 25 milliárdot verdesi az adósság, a 9+1 fideszes fiú legnagyobb gondja az, hogy kapjanak szaros 6.000 forintot havonta internetezgetésre és 20.000-et arra, hogy telefonálgassanak.

Igazán önzetlen és felelős gondolkodás. Évente összesen ez csak a 10 fideszes fiú számára 3,12 millió forintot jelentene.

Rászorulnak? Már az internet használat és a telefon sem fér bele abba a városért való tenni akarásba, amit folyamatosan hangoztatnak?

Meggyes Tamás parlamenti képviselőként 2010. novemberében a Parlament.hu adatai alapján 394 ezer forint tiszteletdíjat, 442 ezer forint választókerületi pótlékot és 115 ezer forint lakhatási támogatást kapott. Számára mekkora kielégülést nyújt az eladósodott város havi 26.000 forintja?

De megemlíthetnénk Zoltai Dánielt, aki a városi utazási iroda vezetője. Itt a közérdekűen nyilvános adatok szerint havi 350 ezer forintos fizetésén felül 18 ezer forint étkezési jegy, 60 ezer forintig gépjármű használat és 30 ezer forint telefonköltség illeti meg. Milyen mértékben szorul rá a város havi 26.000 forintjára?

Pál György sem lehet kivétel. Hiszen Szlovákiában bejegyzett cége végezte az úszómesteri tennivalókat a város erősen veszteséges élményfürdőjében tizenegynéhány millióért. E mellett még a városi sportcsarnokot is igazgatja. Segít rajta a város havi 26.000 forintja?

Pócsföldi József hidegkonyha vállalkozást üzemeltet. Ennyire szarul megy a francia saláta jegyzése a tőzsdén, hogy kuncsorogni kényszerülne havi 26.000 forintért?

És sorolhatnánk így szépen a városért élő és majd éhenhaló képviselőt...

A pofátlanságnak nincsenek határai. Így kezelne válságot az esztergomi Fidesz.

(forrás)