Meggyes miatt eltíltották az Esztergomi Sakk Clubot
Sport
2010. márc. 10.

<p>Körültekintően jártunk el a 2009-es nevezésünk kapcsán, hiszen míg nem volt kezünkben érvényes aláírt pályázati szerződés, nem neveztünk. Miután Meggyes Tamás polgármester kézjegyével látta el a nyert pályázati támogatásokat, elküldtük a nevezésünket.<br />Az érvényes önkormányzati szerződésben az szerepelt, hogy 8 napon belül az Esztergomi Sakk Club számlájára érkezik az a összeg, aminek segítségével, szerény körülmények között, de végig tudtuk volna játszani a bajnokságot.<br />Ez a 19/2009. (V.11.) KSB határozat végrehajtása.<br /><br />Példátlan módon a szerződést politikai okok miatt nem teljesítette az önkormányzat, sőt november16-án KSB határozatban visszavonta 150ezer Ft támogatásunkat, majd a 789/2009. (XII.10.) önkormányzati rendeletben 199.769 Ft megnyert támogatást.</p>

Tisztelt Magyar Sakkszövetség!
Tisztelt Korpics Zsolt Főtitkár!

Megkaptuk elmarasztaló levelüket az NB II-es visszalépésünk okán, amelyre szomorú tényekkel reagálnánk. Az Esztergomi Sakk Club visszalépése, rajtunk kívülálló okok miatt történt, hiszen az esztergomi hihetetlen valóságot sem a Magyar Sakkszövetség sem a teljes magyar sakk társadalom, szimpatizánsok, szurkolók nem látják át.

Körültekintően jártunk el a 2009-es nevezésünk kapcsán, hiszen míg nem volt kezünkben érvényes aláírt pályázati szerződés, nem neveztünk. Miután Meggyes Tamás polgármester kézjegyével látta el a nyert pályázati támogatásokat, elküldtük a nevezésünket.
Az érvényes önkormányzati szerződésben az szerepelt, hogy 8 napon belül az Esztergomi Sakk Club számlájára érkezik az a összeg, aminek segítségével, szerény körülmények között, de végig tudtuk volna játszani a bajnokságot.
Ez a 19/2009. (V.11.) KSB határozat végrehajtása.

Példátlan módon a szerződést politikai okok miatt nem teljesítette az önkormányzat, sőt november16-án KSB határozatban visszavonta 150ezer Ft támogatásunkat, majd a 789/2009. (XII.10.) önkormányzati rendeletben 199.769 Ft megnyert támogatást.

A 2009. december 10-ei ülés jegyzőkönyvéből idéznék:

„ Az Esztergomi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert, hogy amennyiben az Esztergomi Sakk Club vezetésében változás következik be, az új elnökkel tárgyalásokat folytasson az Esztergomi Sakk Club 2009. évi elmaradt, és a 2010. évi esedékes támogatás biztosításának feltételéről.”

Ezek után Malatinszky Csaba átvette a csapat és a szakosztály irányítását, ennek ellenére senki nem volt hajlandó a Városházán az esztergomi sakkozók ügyével foglalkozni!

Még annyit elmondanák, hogy 2008-ban a „szakértő” esztergomi sportbizottság sportorvosit követelt az esztergomi sakkozóktól, majd amikor bebizonyítottuk, hogy sakkozóknak ilyennel nem kell rendelkezni, egyszerűen eltüntették a Városházára beadott érvényes pályázatainkat, ezért 2008-ban sem kaptunk támogatást!

A leírt tények bizonyítják, hogy az Esztergomi Sakk Club körültekintően járt el, vis maior esete áll fenn. Ezért kérjük az Esztergomi Sakk Club éves eltiltását felülvizsgálni. Ez mellett Malatinszky Csaba csapatvezető eltiltását nem méltányossági okból kell felfüggeszteni, hanem azért mert nem követett el semmit.

Az NB II-re én neveztem, az aláírásom szerepel a beküldött vállaláson. Viszont az Esztergomi Sakk Clubot, Meggyes Tamás, esztergomi polgármester tévesztette meg, az egyesület és a képviselője jóhiszeműen járt el!

Ebből kifolyólag, tisztelettel kérem az Esztergomi Sakk Club eltiltásának törlését.
Levelünket postai úton is elküldjük a versenybíróságnak is, minden dokumentumot csatolunk!

Kovács Géza

2010. március 9.

(forrás)