Tiltakozó demonstráció a városvezetés ámokfutása ellen
Közélet
2009. szept. 28.

<p>Ideológiai nézettől, pártállástól függetlenül várunk minden Esztergomért, saját sorsáért aggódó esztergomi polgárt! Helyszín: a Széchenyi tér, a Városháza és a Szentháromság szobor közötti területe. Időpont: 2009. október 3. 10 óra</p>

Kör alakú élőláncot szeretnénk formázni, összefogott kezeinket egyszerre a magasba emelve, jelképezve ezzel az esztergomi polgárok, szervezetek összefogását, együtt tiltakozását!

Adósságteher alatt nyögő városunk adóforintjaiból természetromboló, luxus tópanoráma épül Búbánatvölgyben. Ugyanakkor a Meggyes Tamás polgármester vezette képviselőtestület fideszes többsége döntésével arra kényszeríti az ott élőket, hogy teljes összegében maguk fizessék az élethez feltétlenül szükséges víz-csatornahálózat kialakítását. Városunk központja háborús állapotokat mutat, a Prímás sziget, a Kis-Duna iszonyatos képet fest.

A válságra hivatkozva alig vesz részt a panelprogramban, késnek a már odaítélt támogatások teljesítései, mivel az önkormányzatnak hónapról hónapra likviditási gondjai vannak, kiemelkedő bevételeink ellenére.

A szemétlerakónk betelt, a szemetet messzire kell szállítani, a lakossági szemétszállítási díjat a testület több mint duplájára emelte!

A polgármester valótlan, rágalmazó állításokat tartalmazó állásfoglalást fogadtatott el fideszes többségével Esztergom képviselőtestülete nevében a Szent István Gimnáziumban történtekről az oktatási miniszter tájékoztatására.

A polgármester jogerőre emelkedett bírósági ítéletek végrehajtása érdekében nem tesz semmit, ha azok nem egyeznek meg az ő elgondolásaival. Sorozatosan fogadtatja el a lakosság jelentős része által rossznak ítélt intézkedéseit .

A képviselőtestületi üléseken tett kijelentései agresszívak, az emberi méltóságot sértőek, sok esetben fenyegetőek. Az ülések vezetési stílusa antidemokratikus, az ellenzéki véleményeket elnyomja.

VÁRJUK A MOSOLYGÓS ESZTERGOMBAN REMÉNYKEDŐ POLGÁROKAT!

 

ÖSSZEFOGÁS!

 

Kérünk minden résztvevő embert, hogy sérelmeit , kívánságait jól láthatóan, egy papírhajó oldalára írva hozza magával!

Véleményeteket transparenseken fejezzétek ki!

Pártzászlókat, pártfeliratokat senki NE hozzon! Aki akar, az a szervezete pólójában jelenhet meg! Ez mutassa sokszínű összefogásunkat!

 

Hajrá Esztergomért! Csináljuk együtt!

 

A demonstráció szervezői:

Magyar Demokrata Fórum

Polgári Fórum

 

(forrás)