Jelzálog a mélygarázson
Gazdaság
2009. márc. 24.

<p>Tévedtünk. Súlyosan tévedtünk. A Mária Valéria Mélygarázs nem 1,68 milliárd forintba került. Többe. A földhivatal tulajdoni lap másolata szerint a megvásárolt mélygarázst 1,6 milliárd forint jelzálogjog is terheli.</p>

A jelzálog a CIB Bank javára van bejegyezve.

Az adásvételi szerződés egy pontja alapján a fennmaradó törlesztőrészleteink után kamatot fizetünk. Tehát ettől a perctől kezdve borul a bruttó 1,68 milliárd forint. Érdemes megemlíteni, hogy a részleteket mi magunk is hitelből finanszírozzuk, tehát erre mégegyszer rárakódik a kamat.

„A vételárhátralék megfizetése vevő számára kamatterhes. Felek megállapodnak abban, hogy vevő köteles eladó részére a CIB Bank Zrt. által biztosított legkedvezőbb beruházási hitelkamatot megfizetni. A kamat mértéke tekintetében a CIB Bank Zrt-nek a folyósítás napján esedékes közleménye irányadó. Az ezzel kapcsolatos kockázatot vevő vállalja.”

Ugye mindenki átérzi annak a finom báját, hogy mi történhet akkor, ha valamiféle probléma miatt a beruházó nem fizet a hitelező CIB Banknak? Viszik a mélygarázst?

(forrás)