Halálos lövés
2008. febr. 12.

<p>Halálos lövés ért egy rendőrt Esztergomban, miközben egy családi veszekedésnél intézkedtek.</p>

A rendőröket egy esztergom-kertvárosi családi veszekedéshez riasztották hétfőn este. A helyszínen közölték, hogy a férfi a melléképületben tartózkodik. A rendőrök bekopogtak az épületbe, ahonnan a férfi az ajtót kinyitva a szúnyoghálon keresztül tüzelt, a mellbe talált rendőr a helyszínen életét vesztette, a járőrtársa az ittas férfit lábon lőtte és megbilincselte.

Borbély Zoltán rendőr zászlós január 1-től szolgált az Esztergomi Rendőrkapitányság kötelékében , előtte határőrként teljesített szolgálatot, 36 éves volt , felesége és két gyermeke gyászolja. A rendőrség saját halottjának tekinti a szolgálatteljesítés közben életét vesztett rendőrt, kezdeményezték hősi halottá nyilvánítását. Esztergom önkormányzata egymillió forintos gyorssegélyt nyújt az intézkedés közben elhunyt rendőr családjának. Meggyes Tamás részvétét fejezte ki a családnak és intézkedett a gyorssegély azonnali átutalásáról.

Agresszív alkoholistának ismerték a rendőrt lelövő 53 éves férfit, mondta el több helybéli kedden az MTI tudósítójának. "Hozom a pisztolyom és lelőlek" - ezt a kijelentést gyakran hallották tőle, ha összeveszett valakivel - mondták el egybehangzóan a férfi törzshelyének számító kocsmában. A gyilkosság helyszínétől néhány száz méterre lévő ivóba azért ment a távirati iroda tudósítója, mert a szomszédok közölték: "ott mindent megtudhat". A fegyvert ugyanakkor senki sem látta, még a közvetlen szomszédok sem sejtették, hogy Borsos Miklós illegálisan tart magánál pisztolyt.

A férfi ismerősei elmondták, a tettes sokszor nagy testű kutyával érkezett a kocsmába, és az állattal fenyegette haragosait. Valamikor targoncavezetőként dolgozott, de legalább 15 éve nem volt rendszeres munkája, a vele közös háztartásban élő édesanyjától szerzett pénzt italra. Elvált, két lánygyermeke van, akik már családot alapítottak.

Névtelenséget kérő rendőrségi források szerint a férfi ellen korábban felesége bántalmazása miatt kellett intézkedni. Erről valószínűleg nem volt tudomása az őt igazoltatni próbáló egyenruhásnak, aki korábban határőrként dolgozott.

www.origo.hu www.kemma.hu

(forrás)